Boost uw efficiëntie met de Siemens hands-on workshops voor industrie

Efficiënter automatiseren? In onze hands-on workshops leert u op korte tijd heel wat bij over onze nieuwste drives, cybersecurity, visualisatie en elektrificatie. Met vijf locaties over heel België hoeft u nooit ver te rijden.

Trefwoorden: #drives, #opleiding, #security, #Siemens, #workshop

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE -  Volg onze toegankelijke trainingen en bespaar heel wat tijd en geld - nog meer als u twee workshops combineert. Hieronder een lijst met thema's die aan bod zullen komen.

Drives dimensioneren en configureren: SINAMICS G220 en S200
De derde generatie drives SINAMICS G220 en S200 van Siemens blinken uit in digitaal gebruiksgemak. Configureren kan erg makkelijk via SINAMICS Startdrive of TIA Portal. Hoe makkelijk? Dat leert u in onze hands-on workshop.

Via de TIA Selection Tool leert u de drives naar wens te selecteren en te dimensioneeren. Via Control Panel Design ontwerpt u hoofd- en stuurcomponenten in een paar klikken en krijgt u meteen een correcte kortsluitberekening en kabeldimensionering. Inbedrijfname met SINAMICS Startdrive V19 komt ook aan bod, inclusief de beschikbare tools.

Bij beide drives gaat u ook dieper in op veiligheid en beveiliging. Het totaalconcept Safety Integrated garandeert de procesveiligheid. Beveiligde communicatie en toegangscontrole (UMAC) waarborgen cyberveiligheid. Voor elke drive is er een theoretisch en praktisch luik. De workshop duurt een volledige dag.

Schrijf u nu in en krijg €70 korting voor 2 workshops

Hou het cyberveilig met OT & IT security
Productienetwerken (OT) en kantoornetwerken (IT) zijn steeds meer verbonden. Die integratie biedt heel wat voordelen: meer data, gedigitaliseerde processen, sneller ingrijpen bij stilstand en samenwerken tussen bedrijven in ecosystemen. Eén belangrijk nadeel: u wordt kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Een welgemikte aanval legt meteen heel uw bedrijf plat.

Het aantal cyberaanvallen neemt dagelijks toe. Wachten met cybersecurity tot het te laat is, kan u handenvol geld kosten. Bovendien zijn cybersecuritymaatregelen binnenkort voor zo goed als elk bedrijf verplicht vanwege de vernieuwde Europese Network and Information Security Directive (NIS 2).

Tijdens de workshop ontdekt u Siemens’ ‘defense-in-depth’-concept, waarmee de veiligheid van uw productie, IT-systemen én netwerk in één beweging wordt aangepakt. Verwacht een echte deep dive in netwerkbeveiliging, van segmentatie over veilige remote access tot monitoring.

U gaat ook praktisch aan de slag met beveiliging in TIA Portal. Denk aan User Management & Access Control (UMAC), certificaten, projectbeveiliging en versleutelde communicatie. Zo zijn de voordelen van digitalisering voor u – niet voor kwaadwillige hackers. De workshop duurt een volledige dag.

Schrijf u nu in en krijg €70 korting voor 2 workshops

Visualiseren voor Unified basic panels in SIMATIC WinCC Unified V19
Industriële toepassingen worden steeds complexer. Gelukkig is de bediening steeds eenvoudiger, met SIMATIC WinCC Unified V19 met vernieuwde Unified HMI’s (basic panels). Met schitterende visualisaties voor panels en IPC’s maakt u een interface die iedereen begrijpt. De innovaties zijn gebaseerd op webtechnologie en brengen ook heel wat SCADA-functionaliteit naar de panelen.

De mogelijkheden zijn zodanig toegenomen dat een kennismakingsworkshop geen overbodige luxe is. Siemens helpt u op weg met eenvoudige dynamiseringen die u efficiënt configureert met faceplates. U leert er ook hoe u die ontwerpt. Nog op het programma: de grafische editor, schermobjecten, data archiveren en weergeven, WebClients connecteren … Met tal van oefeningen bent u in één dag klaar om alles uit SIMATIC WinCC Unified V19 te halen, voor veel efficiëntere engineering, getraind door de fabrikant zelf. De workshop duurt een volledige dag.

Schrijf u nu in en krijg €70 korting voor 2 workshops

Elektrificatie: laagspanning ontwerpen én monitoren
Of u uw laagspanningsinstallatie nu van nul wil ontwerpen, diagnosticeren, slimmer maken of visualiseren. Maak kennis met de Siemens laagspanningsgamma in drie hands-on modules.

SENTRON 3WA-vermogensschakelaars
Noem ze gerust de benchmark in de wereld van open vermogensschakelaars, de SENTRON 3WA-reeks.

In deze module leert u hoe u uw laagspanningsinstallatie:

 • veilig uit dienst neemt conform EN 60204-1;
 • doorlicht door middel van software of externe testtoestellen;
 • retrofit met 3WA met behoud van IEC 61439-2 conformiteit;
 • functioneel uitbreidt met inschakelspoelen, uitschakelspoelen, motorisatie, standmelding;
 • cyberveilig maakt.

Electrical engineering via Control Panel Design
Via de TIA Selection Tool ontwerpt u snel uw laagspanningsinstallatie. Dankzij de Control Panel Design is electrical engineering volledig digitaal en geïntegreerd.

In deze module:

 • geteste combinaties t.e.m. 250 kW in een eendraadschema ontwerpen;
 • automatisch accessoires selecteren voor links-rechts- en ster-driehoekcombinaties;
 • de correcte beveiliging bepalen;
 • kabelsectie en kortsluitvermogen voor verschillende motorvertrekken bepalen volgens UL508A en IEC60204-1;
 • softstarter selecteren met geteste beveiliging;
 • softstarter testen en configureren.

Bouw uw eigen dashboard met SENTRON Powercenter 3000
SENTRON Powercenter 3000 is hét IoT-platform om uw energiedistributie te digitaliseren. Denk aan archiveren, analyseren en visualiseren van energiegegevens om te voldoen aan normen als ISO 50001. In de workshop leert u hoe u data van een slimme vermogensschakelaar en een energiemeter eenvoudig visualiseert met het platform.

Dit komt o.a. aan bod:

 • een communicerende vermogensschakelaar en de nodige accessoires selecteren;
 • een 3VA-communicatielijn opbouwen en in dienst nemen;
 • een schakelaar in de IoT gateway Powercenter 3000 integreren;
 • een SENTRON PAC in de IoT gateway Powercenter 3000 integreren;
 • visualisaties creëren met plug-and-play-widgets;
 • limieten instellen en beheren van rapporten.

De workshop duurt een halve dag.

Schrijf u nu in en krijg €70 korting voor 2 workshops