• 08/06/2012

Opening proefinstallatie voor onderzoek naar biotechnologische processen

CSM, Koninklijke DSM en de TU Delft bundelen krachten om een wereldwijd toonaangevende faciliteit te verkrijgen voor het uitvoeren van onderzoek naar opschaling van bioprocessen.

Trefwoorden: #bioprocess, #bioprocessen, #bpf, #pilot facility

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- CSM, Koninklijke DSM en de TU Delft hebben besloten hun krachten te bundelen met als doel een wereldwijd toonaangevende faciliteit te verkrijgen voor het uitvoeren van onderzoek naar de opschaling van bioprocessen van laboratoriumschaal en pilot schaal naar industriële schaal.

In mei is in dat verband een nieuwe onderneming opgericht: Bioprocess Pilot Facility (BPF), gevestigd in Delft. Deze richt zich op onderzoek en onderwijs ten behoeve van de volgende generatie biotechnologische processen.

Het betreft een joint venture waarin CSM, Koninklijke DSM en de TU Delft participeren.

In de faciliteiten van de BPF kan opschalingsonderzoek uitgevoerd worden met betrekking tot de volgende werkgebieden: voorbehandeling van biomassa, fermentatie en opzuivering. De komende 12-18 maanden zal er nog additionele apparatuur, met name ten behoeve van de voorbehandeling van biomassa, worden geïnstalleerd.

De BPF heeft een open karakter en is toegankelijk voor onder andere bedrijven, universiteiten en instituten die onderzoek willen doen naar de opschaling van bioprocessen.


(KV) (foto TUDelft)