PepsiCo kiest Mecalux voor modernisering Veurnse productievestiging

De Belgische afdeling van PepsiCo, gespecialiseerd in voedingsmiddelen en dranken, besliste zijn logistiek te moderniseren met de bouw van een volledig geautomatiseerd magazijn om de geproduceerde zakken chips en snacks in op te slaan.

Trefwoorden: #ERP, #logistiek, #magazijn, #pallet, #PepsiCo, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: PepsiCo )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de modernisering wordt het automatische pallet shuttle-systeem van Mecalux gebruikt.

Dit is een efficiënt opslagsysteem met hoge dichtheid, aangezien het een zeer hoge flow van inkomende en uitgaande goederen aankan.

Om het intern transport te stroomlijnen zal het nieuwe magazijn verbonden zijn met de productie via een systeem van transportbanden van meer dan 100 m lang.

Het magazijn zal bestaan uit vier gangpaden met twee stellingblokken aan elke kant. Twaalf aanvoerwagens (één per opslagniveau) brengen de goederen naar het juiste kanaal en daar worden de pallets automatisch naar hun locatie gebracht met een pallet shuttle.

PepsiCo zal ook de Warehouse Management Software Easy WMS van Mecalux gebruiken, een systeem dat de real-time voorraadbeheer verzorgt.

Deze software wordt geïntegreerd met het ERP om de activiteiten en de verplaatsing van goederen te coördineren van start tot finish.