• 13/06/2012

Ten minste vier UGent'ers op de Olympische Spelen

Aan de Universiteit Gent gaan Topsport en Studie hand in hand. Zo hebben momenteel 220 studenten van de UGent een topsportstatuut.

Trefwoorden: #Olympische Spelen, #topsport, #Universiteit Gent

Lees verder

opleidingen

( Foto: Evi Van Acker )

ENGINEERINGNET.BE --Door dit topsportstatuut kunnen ze niet enkel studie- en examenfaciliteiten krijgen, maar ook sportieve en medische begeleiding.

Dat dit vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat al minstens vier Olympische atleten aan de UGent studeren of gestudeerd hebben. De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen stelt haar atleten aan de pers voor op 13 juni.

Het gaat om Masterstudente en zeilster Evi Van Acker, windsurfster Sigrid Rondelez, afgestudeerd in 1995 en roeier Tim Maeyens, afgestudeerd in 2005.

Daarnaast is ook wielrenster Jolien D’Hoore al zeker van deelname in Londen. Masterstudente Geneeskunde Valérie Vermeersch heeft nog geen zekerheid omdat binnen de hockeyploeg nog een selectie gebeurt.

Pychologiestudente Eline Berings heeft de limiettijd voor deelname nog niet gelopen, maar aangezien in de komende weken nog heel wat atletiekwedstrijden op de agenda staan, is daar nog ruim gelegenheid voor.


(GL)