Sticomax heeft Nederlandse RVS technoloog overgenomen

ViwateQ is een specialist in geavanceerde oppervlaktebewerkingstechnologie voor RVS-machines en -constructies. Eerder verwierf de West-Vlaamse machinebouwer Sticomax al de licentie voor hun fginishing-technologie.

Trefwoorden: #hygiëne, #overname, #RVS, #Sticomax, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Sticomax )

ENGINJEERINGNET.BE - De ViwateQ-technologie verwijdert de oxidelaag en ongewenste verontreinigingen van RVS en aluminium constructies zonder beitsproces.

Dit zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat sneller en efficiënter te reinigen is en waarop voedselresten minder blijven kleven.

Het verbetert de hygiëne en efficiëntie voor voedselverwerkende bedrijven aanzienlijk doordat de kans op kruiscontaminaties en blokkades drastisch vermindert en reinigingsstilstanden gereduceerd worden.

ViwateQ zal als een onafhankelijk onderdeel binnen Sticomax opereren. De technologie wordt dus beschikbaar voor de brede markt, inclusief voor concurrenten van de andere bedrijven in de groep.

Er wordt daarbij voornamelijk gemikt op de voedingsindustrie, waar de vraag naar hygiënische, makkelijk reinigbare oppervlakken het grootst is.