AG Solution wordt servicepartner van Siemens Xcelerator

Door de enorme ervaring van AG Solution met de Siemens-portfolio is het een ideale partij om oplossingen van Siemens en andere Xcelerator-partners te integreren bij spelers in de procesindustrie en hen helpen bij hun digitale transformatie.

Trefwoorden: #accelerator, #digitale, #industrie, #proces, #Siemens, #transformatie

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de oprichting in 2007 is AG Solution uitgegroeid tot een referentie in de procesindustrie als integrator van automatiseringssystemen en oplossingen voor onder meer procescontrole, gegevensbeheer en MES/MOM.

Met het oog op operationele uitmuntendheid ondersteunt de firma op lange termijn de automatiserings- en digitaliseringsbehoeften van grote Europese spelers uit verschillende sectoren, waaronder chemie en farma, de voedingsindustrie, water- en afvalbehandeling en hernieuwbare energie.

Het bedrijf treedt nu als servicepartner toe tot Siemens Xcelerator en doet dat met een decennialange ervaring met het portfolio van de technologiespeler.

Guy D’haese, mede-oprichter van AG Solution: “Onze ervaring met Siemens en zijn producten gaat al veertig jaar terug. In die zin is dit partnerschap een nieuw hoofdstuk in onze sterke relatie. We mikken vooral op multinationals met meerdere vestigingen wereldwijd.”

Thierry Van Eeckhout, Senior Vice President en Head of Digital Industries Siemens België-Luxemburg: “Als het grootste automatiserings- en industriële softwarebedrijf ter wereld zijn wij een voortrekker van digitale transformatie, maar we kunnen dit niet alleen. Daarom lanceerden we twee jaar geleden Siemens Xcelerator, dat als groot ecosysteem van gelijkgestemde bedrijven het allerbeste digitale aanbod op één businessplatform samenbrengt.”

Waar de expertise van AG Solution oorspronkelijk vooral gefocust was op automatisatie, is die kennis tegenwoordig veel breder.

Wim Demeestere, Sales Director bij AG Solution: “Vaak starten we bij de klant met een automatisatietraject, maar al snel merk je dat er ook op andere vlakken, zoals netwerkbeveiliging, artificiële intelligentie en datavisualisatie en dashboarding, werk aan de winkel is. Vanuit onze eigen expertise kunnen we die verschillende pijnpunten en risico’s gaan identificeren.”

“Vervolgens biedt Xcelerator toegang tot de verschillende oplossingen en diensten die nodig zijn om de klant volledig te ondersteunen. In die zin is dit partnerschap een win-win. Wij kunnen als IT-integrator onze expertise verbreden met nieuwe technologieën en vakdomeinen, terwijl de klant end-to-end wordt ontzorgd met de beste middelen en support.”

Bart Demaegdt, verantwoordelijk voor Business Development Digitization binnen Siemens: “Bedrijven hebben meer dan ooit nood aan totaaloplossingen, maar de complexiteit van de technologieën en de duurzame implementatie ervan vormen vaak een drempel. Daarom bundelen we op Xcelerator alle mogelijke use cases en oplossingen naargelang de toepassing of industrie.”

Voor AG Solution betekent dit partnerschap tot slot ook een heuse meerwaarde voor zijn medewerkers, die de centrale hoeksteen vormen van de integrator als kennis- en ervaringsgerichte organisatie.

De firma groeide sinds 2007 van een zevenkoppige start-up uit tot een toonaangevende speler met om en bij de 250 medewerkers, en dat volledig organisch, zonder acquisities.