• 27/06/2012

Ingrid Lieten roept op tot deelname aan Dag van de Wetenschap

Minister roept bedrijven en onderzoeksorganisaties op om deel te nemen en hun deuren open te zetten op 25 november 2012.

Trefwoorden: #Agoria, #dag van de wetenschap, #technopolis

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE -- De 'Dag van de Wetenschap' wordt 2-jaarlijks georganiseerd in heel Vlaanderen en Brussel en richt zich in de eerste plaats tot universiteiten, hogescholen, bedrijven, onderzoeksinstellingen, musea en bibliotheken om hun deuren open zetten om het publiek bekend te maken met wetenschap, technologie en innovatie.

Het doel is om het publiek warm te maken en het economische en maatschappelijke belang van technologisch onderzoek en innovatie over te brengen. Door activiteiten in heel Vlaanderen te organiseren, in niet-traditionele omgevingen of zelfs via workshops op straat, probeert men wetenschap, technologie en innovatie tot bij de man in de straat te krijgen. Jonge gezinnen en niet-geïnformeerde burgers zijn de prioritaire doelgroep.

Voor deze editie doet de minister ook een oproep aan bedrijven om deel te nemen en hun deuren open te zetten.

U kunt bijvoorbeeld door middel van demonstraties, workshops of andere interactieve activiteiten uw voorbeelden van technologie en innovatie in de kijker zetten.

Concrete toepassingen van innovatie of technologisch onderzoek zijn immers aantrekkelijker en geven beter de economische en maatschappelijke relevantie weer. Op die manier kunnen jongeren aangespoord worden om te kiezen voor technische studies en beroepen.

Aan de afgelopen editie in 2010 hebben in totaal 34 universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten, onderzoeksinstellingen ... actief in Vlaanderen en Brussel hun medewerking verleend. In totaal waren er meer dan 10.000 bezoekers.

Deelnemen aan de Dag van de Wetenschap kan binnen het bedrijf zelf maar kan ook georganiseerd worden in samenwerking met hogescholen of universiteiten.

De coördinatie is in handen van Technopolis vzw, dat eveneens instaat voor de overkoepelende communicatie en logistieke ondersteuning.


(bron: Agoria)

LINK
www.dagvandewetenschap.be of via Technopolis, tel. 015/34 20 00