• 09/07/2012
  • |     BB

Tata Steel wil innovatie sneller te gelde maken

Tata Steel brengt innovaties binnen diverse business units samen in overzichtelijke centrale portfolio om time-to-market te reduceren.

Trefwoorden: #ca technologies, #ict, #ppm, #software, #Tata, #tata steel

Lees verder

b2b

( Foto: Tata Steel )

ENGINEERINGNET – Staalgroep Tata Steel wil zijn innovaties sneller naar de markt brengen. De onderneming had zijn Europese activiteiten al omgevormd naar een meer klantgerichte organisatie, maar wil daar nu het R&D-gebeuren aan linken.

Tot nu was het zo dat nieuwe ontwikkelingen binnen een business unit op zichzelf en in relatie tot activiteiten van die bepaalde unit werden beoordeeld en behandeld. Tata brengt nu alle innovaties samen in een portfolio, en wil elk idee toetsen aan de globale bedrijfsstrategie.

Zo wordt bijvoorbeeld elke innovatie nauwkeurig beoordeeld om na te gaan in welke vorm het kan bijdragen aan doelstellingen als betere productkwaliteit of nieuwe initiatieven binnen een of meerdere sectoren. Dat moet, volgens een persbericht, 'innovaties sneller te gelde en de terugverdientijd korter maken'.

Om een en ander te realiseren, zal Tata PPM-software (Project and Portfolio Management) inzetten. Rene Kieft van Tata Steel: "Efficiency gaat niet over het verlagen van kosten, maar over het optimaal gebruiken van aanwezige middelen. PPM geeft ons de juiste documenten en gegevens om het beslissingsproces te verbeteren."

De nieuwe PPM-software (van CA Technologies) biedt Tata Steel bijvoorbeeld een eenduidige 'beslissingsmachine' die informatie vastlegt over het portfolio van staalproducten en ontwikkelingsprojecten, gecombineerd met gegevens over mensen en middelen die innovatie moeten ondersteunen.

Met deze centrale beslissingsomgeving kan het bedrijf mogelijkheden de juiste prioriteit geven, samenwerken in de ontwikkeling van de juiste producten en het innovatieportfolio op elk moment beoordelen en optimaliseren.

'Tata Steel kan bijvoorbeeld in de groene energie een belangrijke rol spelen om staalinnovaties voor windmolenparken te bepalen en te versnellen', aldus het ons toegezonden persbericht.