• 18/10/2012

Trends in Maintenance 2012: Organisational Integrity - invitatie

Stork nodigt u uit voor de negende editie van Trends in Maintenance. Kom op 20 november naar Mechelen en dompel uzelf onder in de wereld van Organisational Integrity.

Lees verder

Productnieuws

Recente voorbeelden tonen aan dat de focus op integriteit van installaties op zich niet volstaat om deze veilig en betrouwbaar uit te baten. Uit onderzoek van dergelijke rampen blijkt keer op keer dat men de dieperliggende oorzaak moet zoeken in het falen van de organisatie.

De mogelijke hiaten zijn legio: gemis aan leiderschap, wankele overlegstructuren, onduidelijke procedures, onzorgvuldigheid, ontbreken van noodzakelijke competenties, onverschilligheid bij medewerkers, enzovoort. Kortom een gemis aan 'organisational integrity'.

WAT IS TRENDS IN MAINTENANCE?
Tijdens Trends in Maintenance delen sprekers hun visie, aanpak en ervaringen op het vlak van 'organisational integrity'. Dit event heeft niet de pretentie dé unieke oplossing aan te dragen maar biedt u ideeën en inspiratie voor uitdagingen die zich dagelijks aandienen.

Verder biedt Stork Technical Services u naar goede gewoonte een aangenaam kader om te netwerken met uw collega professionals die dagelijks begaan zijn met onderhoud en asset management.

We verwelkomen u graag op 20 november in Mechelen voor Trends in Maintenance 2012.

Meer informatie en registratie:
Stork Technical Services
Oosterweelsteenweg 57, Haven 269,
B - 2030 Antwerpen
T: +32 (0)3 540 15 11
Klik hier om u te registreren

Contact:
Michiel Van Beveren - Marketing Manager
michiel.vanbeveren@stork.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Stork Technical Services



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.