• 20/08/2012
  • |     BB

Rik Staessens nieuwe Managing Director bij Multiprox

Rik Staessens sinds 1 augustus aangesteld als nieuwe Managing Director bij aanbieder van industriële automatisering Multiprox.

Trefwoorden: #automatisering, #multiprox, #rik staessens, #sensor, #staessens, #turck

Lees verder

personalia

( Foto: Multiprox, Rik Staessens )

ENGINEERINGNET.BE – Bij Multiprox in Aalst – de Belgische dochter van de Duitse multinational Turck – is sinds 1 augustus Rik Staessens (49) actief als nieuwe Managing Director.

Rik Staessens, van opleiding Industrieel Ingenieur Elektromechanica en Master Industrieel Management, was eerder actief bij Sick, waar hij startte als Sales Engineer voor de Factory Automation en er doorgroeide tot Sales Manager. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor de oprichting van Sick Instruments Benelux, tot hij nu dus de kans kreeg om aan de slag te gaan bij Multiprox.

Rik Staessens : “Ik heb van Ulrich Turck en Christian Wolf, de zaakvoerders van het Duitse moederbedrijf, de duidelijke opdracht meegekregen om de huidige koers verder te zetten. Er is hoegenaamd geen enkele reden om Multiprox om te vormen naar een pure Turck-dochter. We zullen dus blijven samenwerken met verschillende producenten van geavanceerde technologieën, zowel voor de pure sensortechniek, als voor de sturinggerelateerde systemen".

"Wij zijn absolute sensorspecialisten, maar we kunnen de klant veel meer bieden dan een zuivere en degelijke detectieoplossing. Ons bedrijf telt bijvoorbeeld meerdere System Engineers voor technische ondersteuning bij opdrachten inzake veldbustechniek, RFID, visieapplicaties, displaysystemen, …"


ACHTERGROND
Multiprox, actief sinds 1977 en genoemd naar een in die tijd populaire sensor, realiseerde in 2011 een omzet van ongeveer 14 miljoen euro. Er werken momenteel 28 mensen voor het bedrijf. Nieuwe aanwervingen staan naar verluidt op het programma.