• 04/09/2012
  • |     BB

Cofely, Tebodin en A.Hak sluiten megacontract met Nederlandse NAM

Nieuw bedrijf aQuaintance moet engineeringcontract 'van honderden miljoenen euro’s en duizenden manjaren aan werkgelegenheid' in goede banen leiden.

Trefwoorden: #aardgas, #Cofely, #engineering, #H.Tak, #NAM, #Tebodin

Lees verder

b2b

( Foto: A.Hak )

ENGINEERINGNET -- Cofely, Tebodin en A.Hak Leidingbouw melden begin augustus 2012 een nieuwe vijfjarige overeenkomst te hebben gesloten voor 'de engineering, inkoop en uitvoering van alle landelijke onshore-projecten van de NAM'.

Het nieuwe contract met de grootste gasproducent van Nederland vertegenwoordigt naar verluidt 'een waarde van honderden miljoenen euro’s en zal naar verwachting duizenden manjaren aan werkgelegenheid opleveren', waarvan een groot deel in Noord-Nederland.

De omvang van het contract is aanleiding voor de drie om een gloednieuw bedrijf (redactie: met verzekerde omzet dus) op te richten: aQuaintance.

Dat vervangt 'LOP Vof', het samenwerkingsverband dat de drie leveranciers ruim tien jaar geleden precies voor hun activiteiten bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij in het leven riepen.

Gloednieuw aQuaintance-directeur Arjan Sixma: "We bouwen voort op het fundament dat Cofely, Tebodin en A.Hak in het verleden hebben gelegd". De drie willen 'binnen de nieuwe bedrijfsvorm een forse impuls geven aan hun dienstverlening aan de NAM'.


ACHTERGROND
De NAM produceerde in 2011 ruim 61 miljard m³ aardgas. Hiermee voorziet zij in ongeveer 75 procent van de totale aardgasproductie in Nederland. NAM is ook actief in oliewinning op land.