• 14/09/2012

Veldbus met redundant remote I/O-systeem - persbericht

Complete veldbusinstallaties mogelijk met redundant remote I/O-systeem voor gemengd gebruik in niet-Ex-zone tot zone 1.

Lees verder

Productnieuws

Voor de aansluiting van procesinstrumentatie op een DCS-systeem heeft men de keuze uit 3 mogelijkheden : een interfaceoplossing met point-to-point-bedrading, een remote I/O-oplossing en een zuivere veldbusoplossing.

Het excom-systeem van Turck is een remote I/O-systeem in IP20, bestaande uit redundante voedingen, PROFIBUS-DP gateways, decentrale I/O-modules en een backplane.

Het systeem zorgt voor de overdracht van proces- en diagnosedata van de periferie en communiceert met de HART-instrumentatie. Hierdoor beschikt het DCS-systeem over deze data in digitale vorm en dit in een topologie, waarbij duidelijk minder busleidingen nodig zijn dan bij veldbussystemen zoals FOUNDATION Fieldbus en PROFIBUS-PA.

Vanuit de Ex-wereld
Initieel is excom ontworpen voor gebruik in explosieve atmosferen in zone 1. De I/O-modules zijn daarom geschikt voor de aansluiting van binaire en analoge intrinsiek veilige procesinstrumentatie.
Voortaan is excom ook beschikbaar met een compacte moduledrager (tot 24 I/O-modules) en compacte voedingen voor zone 2. Het systeem kan zowel exclusief in zone 1, als in gemengde Ex- en niet-Ex-installaties worden ingezet. Bovendien werden de systeemfuncties ook aanzienlijk uitgebreid.

Fieldtest zonder DCS
Zo kan de aangesloten procesinstrumentatie getest en in bedrijf worden genomen zonder dat deze vooraf op het DCS-systeem zijn aangesloten. Afzonderlijke meetpunten of I/O-modules kunnen ook tijdens bedrijf worden toegevoegd. Hiervoor zorgen de nieuwe excom DTM (Device Type Manager) en de uitgebreide communicatiemogelijkheden in de gateway.

Firmware updates gebeuren via de DTM
Het excom-systeem biedt niet alleen een interessante oplossing voor toepassingen in Ex-zones, maar ook voor gemengde Ex- en niet-Ex-installaties waarbij een systeemredundantie vereist is. excom vindt zijn toepassing niet alleen bij Greenfield projecten, maar zeker ook bij migratieprojecten.


Meer informatie:
MULTIPROX nv
Lion d'Orweg 12 - B-9300 Aalst
T 053 766 566 - F 053 78 39 77
mail@multiprox.be - www.multiprox.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
MultiproxBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.