• 26/09/2012

Opleiding Regenerative Medicine and Technology vangt aan

Nieuw masterprogramma op het grensvlak van technologie, biomedische wetenschappen en klinische toepassingen.

Trefwoorden: #regeneratieve geneeskunde, #Regenerative Medicine and Technology

Lees verder

opleidingen

( Foto: TU/e )

ENGINEERINGNET.NL -- Utrechtse en Eindhovense studenten zijn begonnen aan de nieuwe master 'Regenerative Medicine and Technology', een tweejarige opleiding met een grote rol voor kennis van technologie om weefselherstel door het lichaam zelf te bevorderen.

De master vloeit voort uit de samenwerking tussen Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de TU Eindhoven, die begin vorig jaar een strategische alliantie sloten.

Regenerative Medicine and Technology is een multidisciplinair masterprogramma op het grensvlak van technologie, biomedische wetenschappen en klinische toepassingen.

De Utrechtse programmacoördinator, Debby Gawlitta: “De essentie van regeneratieve geneeskunde is dat je het lichaam helpt om zichzelf te herstellen. Daarbij kun je denken aan de inzet van stamcellen waardoor weefsels zichzelf als het ware kunnen repareren.”

“De master Regenerative Medicine and Technology combineert biomedische kennis met kennis en toepassingen van technologie in brede zin: van kennis over bioreactoren, tot imaging-technieken en celkweektechnologie.”

Birgit Goversen wist meteen waarom ze zich wilde aanmelden voor de master. “Het mooie van RM&T is dat het concrete oplossingen voor hedendaagse medische problemen biedt of kan bieden.

Een mooi voorbeeld is het gebruik van een 3D Printer, waarop structuren geprint kunnen worden. Dit zou in de verre toekomst orgaandonatie overbodig kunnen maken.”


(KV)