• 03/10/2012

Dit jaar 400 nieuwe vaste contracten bij Volvo Cars Gent

Volvo Cars blijft optimistisch voor 2013, maar meldt dat 'het tekort aan technisch geschoold personeel en ingenieurs op de arbeidsmarkt problematisch dreigt te worden'.

Trefwoorden: #volvo, #volvo cars

Lees verder

HR

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE -- Volvo Cars Gent heeft onlangs 117 uitzendkrachten een contract van onbepaalde duur laten ondertekenen.

Tussen februari en nu kregen al 286 medewerkers een vast contract en eind oktober is het de beurt aan de laatste lichting van 132 uitzendkrachten. Dit brengt het totaal voor dit jaar op ruim 400.

Vorig jaar, toen Volvo Cars Gent een recordaantal auto's bouwde, kregen ook al 600 uitzendkrachten een vast contract. In twee jaar tijd zal deze autobouwer dus meer dan 1.000 nieuwe en vaste jobs gecreëerd hebben.

Op de Europese markt is – nog steeds volgens Volvo Cars - een daling merkbaar, maar 'die kan worden opgevangen met tijdelijke werkloosheid omdat men in Gent positief blijft over de volumes gedurende dit en volgend jaar'.

Ook voor 2013 blijft Volvo optimistisch. Wel dreigt 'het tekort aan technisch geschoold personeel en ingenieurs op de arbeidsmarkt problematisch te worden'.

Volvo Cars Gent kondigt daarom aan zijn opleidingsinspanningen te verhogen en heeft recentelijk de Volvo Academy opgericht, waar alle nieuwkomers een grondige opleiding krijgen, ondermeer in een nagebootste assemblage-omgeving.

Voor dit jaar wordt naar verluidt gemikt op een niveau van rond de 260.000 auto's, het tweede beste jaar ooit (na het recordjaar 2011). Het productietempo blijft volgens het bedrijf ongeveer 1.200 auto's per dag of één per minuut. Bij Volvo Cars Gent werken 5.000 personeelsleden in drie ploegen.


(bron: Agoria)