• 10/10/2012
  • |     BB

26 logistieke bedrijven engageren zich om 'Lean and Green' te worden

26 bedrijven zijn dit najaar van gestart gegaan met ‘Lean and Green’, een 'groen' project voor logistieke dienstverleners in Vlaanderen. In Nederland is de formule bijzonder succesvol.

Trefwoorden: #lean and green, #vil, #Vlaams Instituut voor de Logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET -- Verladers en en logistieke bedrijven in Vlaanderen die intekenen voor het ‘Lean and Green’-project, engageren zich formeel om de energie-efficiëntie van hun activiteiten te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek coördineert het programma in Vlaanderen en ondersteunt en begeleidt de bedrijven daarbij. Een externe neutrale partij evalueert een plan van aanpak dat de deelnemers opstellen, en bij een positieve beoordeling ontvangen de bedrijven de Lean and Green Award.

Met deze award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken.

Het programma werd in 2007 opgestart in Nederland onder de vleugels van de publiek private netwerkorganisatie Connekt. Het VIL sloot met Connekt een licentieovereenkomst voor de uitrol van het programma in Vlaanderen.

In Nederland is intussen de kaap van 250 Lean and Green winnaars bereikt. Zij hebben samen gemiddeld al 14% weten te besparen op hun CO2-uitstoot.

In Vlaanderen staat de teller 41, waarvan 15 in het voorjaar en in het najaar van 2012 nogmaals 26.


OP DE FOTO
Award-winnaar 'D.E Master Blenders 1753' was gastheer van de kick-off meeting en inspireerde de 26 nieuwe deelnemers met een voorstelling van hun plan van aanpak.

ACHTERGROND
De nieuwe groep Lean and Green koplopers is opnieuw een mooie mix van grote en kleine logistieke dienstverleners en verladers: Ambrogio, Ardo, Bridgestone Logistics Europe, Colfridis, Conway-The Convenience Company België, Envisan, European Food Transport, Fiege, Frigologix, Group Van Loon, Gyproc, HAVI Logistics, Holcim, Knauf, Makro Cash & Carry Belgium, Norbert Dentressangle Logistics, Rhenus Logistics, SITA Waste Services, TDL Group, Transport Joosen, Transport Lux, Transport Mervielde, United Biscuits, Van de Poel, Wauters Tanktransport en Withofs Transport.