• 12/10/2012

Stork Technical Services tekent contract met VESTAS - persbericht

Stork Technical Services tekent contract met VESTAS Wind Systems A/S voor windturbines.

Lees verder

Productnieuws

Stork Technical Services New Zealand Ltd werkt al enkele jaren samen met Vestas, een Deense wereldwijde fabrikant van windturbines, op het gebied van gespecialiseerd multidimensionaal, niet-destructief testen van windturbines. Stork Technical Services en Vestas hebben nu een duurzaam contract getekend om die relatie te formaliseren.

Met innovatieve ultrasone technieken wordt een afbeelding gemaakt van de onderdelen aan de binnenkant van de windturbines om de conditie van het materiaal te bepalen. Op deze manier kan een beeld worden gevormd over de conditie van een turbine zonder dat die hoeft te worden gedemonteerd. Zo kan Vestas bepalen of onderhoud of reparatie van de turbine nodig is. Stork Technical Services ontwikkelde deze innovatieve processen en kennis in Nieuw-Zeeland waar het project van start ging.

Voor Stork Technical Services is deze samenwerking een geweldige kans om te werken voor 's werelds grootste fabrikant van windturbines in een groeiende sector van de wereldwijde energie-industrie.

Tony McAnulty, Vice President Asia & Pacific van Stork Technical Services:
"Het team in Nieuw-Zeeland houdt zich al drie tot vier jaar samen met Vestas intensief bezig met dit project. We zijn daarom uiterst tevreden dat deze contractuele regelingen nu worden geformaliseerd".

Dit contract biedt een gepaste oplossing voor Vestas en is opnieuw een voorbeeld van de ONE Stork-strategie. Met een combinatie van meerdere business- en product lines van Stork, namelijk Integrity Solutions, Rotating Equipment, Gears & Services en de Rope Access-diensten van de business line Fabric Maintenance, en met gebruik van een experimentele en innovatieve techniek is het 'Thinking and Doing' van Stork opnieuw bewezen.

Bovendien zet Stork Technical Services onder dit contract trainingsfaciliteiten op voor Vestas en wordt toezicht gehouden op het verzamelen en analyseren van testresultaten. In dat opzicht is Stork ten slotte ook verantwoordelijk voor een technisch ASNT-kwaliteitsprogramma (American Society for Nondestructive Testing ) om te verzekeren dat aan technische normen wordt voldaan.

Over Stork Technical Services
Stork Technical Services, een onderdeel van het Stork Concern, is een wereldwijde leverancier van kennisgebaseerde Asset Integrity Management-diensten voor de olie & gas-, power- en chemische sector. Van concept tot en met uitvoering streeft Stork Technical Services ernaar om haar klanten te helpen risico's te verminderen, veiligheid te garanderen en de milieuprestaties te verbeteren. Met 14.300 medewerkers wereldwijd (Verenigd Koninkrijk & Afrika, Continentaal Europa, Midden Oosten, Azië en Pacific) bieden wij innovatieve oplossingen en integreren wij denken en doen op het gebied van asset integrity, consultancy, onderhoudsconcepten, reparatie, renovatie, nieuwbouw, verhuizingen, subsea services en andere gerelateerde, complexe projecten.


Meer informatie:
Stork Technical Services
Van Deventerlaan 101 - NL-3528 AG Utrecht

Press information
Contact: Monica Bos (External Communications)
Mobile: +31 6 1096 7242

Email: monica.bos@stork.com
Web: www.storktechnicalservices.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Stork Technical Services



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.