• 15/10/2012

Nieuw distributiecentrum in Puurs voor de Vandeputte Group

De Vandeputte Group ruilt haar huidige magazijnruimte te Wilrijk in voor een semi-geautomatiseerd logistiek platform in bedrijvenzone "Pullaar 2" te Puurs.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #Egemin, #nieuw gebouw, #Puurs, #Vandeputte Group

Lees verder

b2b

( Foto: Dirk Vandeputte, CEO Vandeputte Group )

ENGINEERINGNET.BE -- Het nieuw te bouwen distributiecentrum zal gebruik maken van een aantal vernieuwende technieken op het vlak van automatisering.

Op die manier wil de groep zich verzekeren van een efficiëntere en meer flexibele toeleveringsketen, die voldoet aan de gewijzigde behoeften van de markt, en de verdere groei van de onderneming ondersteunt.

Verwacht wordt dat het nieuwe distributiecentrum in april 2013 operationeel zal zijn.

"De indeling en hoogte van de bestaande gebouwen te Wilrijk maakten het moeilijk om onze logistieke processen aan te passen aan deze gewijzigde behoeften, een efficiëntieverhoging door te voeren en de verdere groei van de onderneming te ondersteunen,"verduidelijkt Peggy Daneels, ICT & Supply Chain Director.

We kiezen er dan ook bewust voor om te investeren in een performant logistiek centrum, dat de supply chain verder optimaliseert en ons in staat stelt de standaard distributieprocessen sneller uit te voeren, de beschikbare ruimte optimaal te benutten, en het toegenomen aantal kleine bestellingen op een kostenefficiënte manier bij de klant te bezorgen.

Om haar ambitieuze doelstellingen te realiseren, bundelde de Vandeputte Group haar krachten met Egemin Automation, een organisatie met meer dan 60 jaar ervaring in automatiseringsoplossingen.

Op basis van een gedetailleerde analyse van de huidige en toekomstige logistieke vraag selecteerden de partners een aantal automatiseringstechnieken, die een duidelijke meerwaarde bieden aan de klant.

Zo zal het nieuwe gebouw gebruik maken van 3 MiniLoad-kranen , die de goederen van de picklocatie naar de verzendzone brengen en weer terug. Hierdoor kan één orderpicker maar liefst 4 bestellingen tegelijkertijd behandelen.

De ‘cycle counts’ zorgen er op hun beurt voor dat er een constante controle van de inventaris plaatsvindt. Pickfouten worden op die manier vermeden.

De keuze viel niet toevallig op een terrein in de nieuwe bedrijvenzone " Pullaar 2", te Puurs, waar onlangs ook GLS, DSV en Duvel Logistics hun onderkomen vonden.

"Naast de strategische ligging van het terrein - midden tussen Brussel en de Haven van Antwerpen – speelden ook het belang van menselijke relaties, kennis en competenties een belangrijke rol bij onze keuze", geeft Dirk Vandeputte, CEO van de Vandeputte Group, aan.

"Door de afstand tot de huidige vestiging te Wilrijk en de kantoren te Boechout zo klein mogelijk te houden, blijft het woon-werkverkeer voor de medewerkers aanvaardbaar."

Als houder van het ISO14001 certificaat, engageerde de Vandeputte Group zich om permanent te blijven zoeken naar manieren om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.

Daarom worden op het dak van het gebouw maar liefst 3450m² fotovoltaïsche zonnepanelen geïnstalleerd. Deze staan in voor de productie van 0.5 MW energie en dekken 95% van de jaarlijkse energiebehoefte van het logistieke centrum.


(GL)