• 05/11/2012

Maar liefst 3 ingenieurs bij 10 genomineerden Vlaamse Scriptieprijs 2012

De 'longlist' van de Vlaamse Scriptieprijs is vrijgegeven: uit 297 inzendingen zijn 10 genomineerden geselecteerd, waaronder dit jaar maar liefst drie ingenieurs.

Trefwoorden: #scriptieprijs, #Vlaamse Scriptieprijs

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- De Vlaamse Scriptieprijs - een initiatief dat de steun geniet van Engineeringnet - is de belangrijkste award in zijn genre in Vlaanderen. Jaarlijks dingen honderden laatstejaarsstudenten uit het Vlaamse hoger onderwijs naar de prestigieuze onderscheiding.

Voor de elfde editie namen welgeteld 297 studenten deel. Een jury samengesteld uit ervaren journalisten, uitgevers en academici, kweet zich de zware taak om hier de 10 beste werken uit te selecteren. Die lijst wordt nu bekendgemaakt in de vorm van een 'longlist'.

De Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen blijken elk goed voor 3 genomineerden. Verder duimen ook de Erasmushogeschool Brussel, de Hogeschool Gent, de KU Leuven en de Hogeschool Universiteit Brussel voor een oud-student.

Op woensdag 28 november worden, na de tweede jurering, de shortlist en de samenstelling van de anonieme jury vrijgegeven. Wie met de hoofdprijs van 2.500 euro aan de haal gaat, raakt dan weer op 18 december 2012 bekend tijdens een prestigieuze prijsuitreiking in Gent.

Opmerkelijk dit jaar: er zijn drie inzendingen van (ex-)ingenieursstudenten, die we u - uiteraard - niet willen onthouden:

Impact and interaction of emission trading and deployment of renewables regarding CO2 emissions in the European electricity sector
Kenneth Van den Bergh
Master in de Ingenieurswetenschappen – KU Leuven

Realisatie Energy V, energiezuinige prototypewagen
Michel Remon & Gery Fossaert
Master in de Industriële Wetenschappen – Hogeschool Gent

Uitrusting van een Fab Lab voor het opwekken van duurzame energie in ontwikkelingslanden
Jeroen Willems
Master in de Industriële wetenschappen – Erasmushogeschool Brussel


ACHTERGROND
Engineeringnet.be werkt actief samen met Scriptieprijs.be om de vermijden dat waardevolle eindwerken en onderzoekswerk van studenten na hun studies alleen nog stof zouden verzamelen in duffe archiefkasten. De bovenstaande scripties zijn daar een mooi voorbeeld van.