• 07/11/2013

Twee ingenieurs op longlist Vlaamse Scriptieprijs 2013

De 'longlist' van de Vlaamse Scriptieprijs is vrijgegeven: uit 486 inzendingen zijn 10 werken geselecteerd, waaronder dit jaar twee ingenieurs. Opmerkelijk: 8 van de 10 zijn vrouwen.

Trefwoorden: #hogeschool, #onderwijs, #scriptie, #scriptieprijs, #vlaamse scriptieprijs

Lees verder

research

( Foto: Vlaamse Scriptieprijs )

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse Scriptieprijs - een initiatief dat de steun geniet van Engineeringnet - is de belangrijkste award in zijn genre in Vlaanderen. Jaarlijks dingen honderden laatstejaarsstudenten uit het Vlaamse hoger onderwijs naar de prestigieuze onderscheiding.

Voor de twaalfde editie namen welgeteld 486 studenten deel. Een jury samengesteld uit journalisten, uitgevers en academici, kweet zich de zware taak om hier de 10 beste werken uit te selecteren. Die lijst wordt nu bekendgemaakt in de vorm van een 'longlist'.?

De Universiteit Gent blijkt goed voor 3 geselecteerden, de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven tellen elk 2 geselecteerden.

Verder hebben de voormalige Provinciale Hogeschool Limburg, de Hogeschool Gent en de Hogeschool West-Vlaanderen een alumnus in de running. Opvallend: 8 van de 10 geselecteerden zijn vrouwen.

Op dinsdag 3 december wordt, na de tweede jurering, de shortlist en de samenstelling van de anonieme jury vrijgegeven.

Wie met de hoofdprijs van 2.500 euro aan de haal gaat, raakt dan weer op 17 december bekend tijdens een prestigieuze prijsuitreiking in Hasselt.


(Arnaud Zonderman)