• 29/05/2013

Scriptie vzw looft 2.500 euro uit voor beste Vlaamse eindwerk

Scriptie vzw organiseert voor de 12de maal zijn Vlaamse Scriptieprijs, een jaarlijkse zoektocht naar de beste eindwerken. Met geldprijzen van 250 tot 2.500 euro.

Trefwoorden: #ingrid lieten, #scriptie, #scriptieprijs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Mei en juni zijn traditioneel zware maanden voor laatstejaarsstudenten. Voor ze aan hun laatste examens beginnen, moeten ze eerst hun scriptie afwerken. Maar eenmaal beoordeeld verdwijnen eindwerken vaak in de kast om nooit meer gelezen te worden.

Daarom schrijft Scriptie vzw een speciale prijs uit, de Vlaamse Scriptieprijs, die studenten uitdaagt om hun eindwerk in een beknopt journalistiek artikel te vulgariseren voor het grote publiek.

Minister van Innovatie en Wetenschapsbeleid Ingrid Lieten: “Jaarlijks worden er zo'n 30.000 scripties geschreven aan onze Vlaamse hogescholen en universiteiten. Daar zitten heel wat knappe studies tussen. Nog te vaak dienen deze eindwerken enkel om een diploma te behalen en worden ze maar door een handvol mensen gelezen."

In 2012 waren er 297 deelnemers, of net geen 1% van de 30.000, wat dus hoe dan ook nog veel te weinig is.

Er is dit jaar ook bijzondere aandacht voor de zogenaamde STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Het populair-wetenschappelijke maandblad EOS gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen.

Agoria, de federatie van de technologische industrie, bekroont het beste technologische eindwerk. De winnaar krijgt een opleiding in innovatiemanagement aan de Vlerick Business School aangeboden.

En ook Engineeringnet ondersteunt de scriptieprijs, en publiceert samenvattingen van technisch georiënteerde scripties (zie linkerzijde bovenaan 'Verwant nieuws').

ACHTERGROND
Studenten kunnen hun bachelor- of masterscriptie indienen tot en met 6 oktober 2013.
Inschrijven kan op www.scriptieprijs.be