• 06/11/2012
  • |     BB

RVA levert werkkaart voortaan ook online af via eBox

Sinds 5 november 2012 gebruikt de Belgische sociale zekerheidssector een nieuw platform voor online dienstverlening: de eBox. Dat meldt de RVA.

Trefwoorden: #ebox, #rva

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE -- Vorig jaar leverde de RVA zowat 120.000 werkkaarten af aan langdurig werklozen. Die werden per post of in de RVA-kantoren afgeleverd. Aan de hand van de werkkaart kunnen potentiële werkgevers zien dat ze in aanmerking komen voor een vermindering van de sociale bijdragen en/of voor een activering van de werkloosheidsuitkeringen als ze de houder van de kaart in dienst nemen.

Dat kan nu ook langs digitale weg. In de digitale eBox-brievenbus kan iedereen officiële documenten van de sociale zekerheidsinstellingen ontvangen. Het is de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) die als eerste sociale zekerheidsinstelling de eBox zal gebruiken.

Zo kunnen bijvoorbeeld langdurig werklozen die in aanmerking komen voor een werkkaart die kaart voortaan laten afleveren in hun eBox. Die is te vinden op www.mysocialsecurity.be.

Om de eBox te activeren moet de werkzoekende een mailadres dat hij regelmatig gebruikt meedelen via op de site. Van zodra er een officiële communicatie van de RVA beschikbaar is, zal hij daarvan op de hoogte gebracht worden via dat mailadres.

Om de eBox te kunnen openen en de documenten te kunnen raadplegen en downloaden moet de werkzoekende zich gewoon aanmelden met zijn eID en zijn pincode (of met zijn token).

De RVA stelt in de toekomst de eBox ook voor andere toepassingen te willen gebruiken, meer bepaald voor loopbaanonderbreking en tijdskrediet. Die brievenbus zal naar verluidt later ook gebruikt worden door alle sociale zekerheidsinstellingen en door andere overheidsinstellingen.