• 08/11/2012
  • |     BB

Overheidscampagne: wat te doen bij een industrieel Seveso-ongeval? (+video)

Minister Joëlle Milquet geeft startschot voor informatiecampagne over het Seveso-risico onder de naam 'Weet jij wat je moet doen in geval van een industrieel ongeval?'

Trefwoorden: #Joëlle Milquet, #Milquet, #seveso

Lees verder

nieuw

( Foto: Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken )

ENGINEERINGNET.BE -- De campagne wordt georganiseerd door de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en wil de Belgische bevolking informeren over de verschillende beschermingsmaatregelen die genomen kunnen worden in geval van een industrieel ongeval.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet: «Het informeren van de bevolking over die risico’s is niet alleen een Europese verplichting maar bovenal een verantwoordelijkheid van de overheden. Wij moeten de burgers preventief op de hoogte brengen van de risico’s waarmee ze geconfronteerd kunnen worden. Wij moeten hen aanmoedigen om hun verantwoordelijkheid op te nemen tegenover die risico’s en tijdens noodsituaties».

Wanneer de sirenes rond een Seveso-installatie loeien, is er gevaar. De volgende aanbevelingen moeten dan nageleefd worden: ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of blijf binnen, sluit ramen en deuren; en luister naar de radio, of kijk TV voor meer informatie.

Opdat de Belgische bevolking de risico’s en de mogelijke beschermingsacties zou kennen, wordt op 8 november het startschot gegeven voor een nationale informatiecampagne, die over een periode van 4 weken zal lopen.


NUTTIGE LINK
Meer informatie: www.seveso.be


Video: