• 16/11/2012
  • |     BB

Nieuwste laad- en loskade van Wienerberger via PPS-formule gerealiseerd

Bouwmaterialenproducent Wienerberger bouwde laad - en loskade in Rumst via Publiek-Private Samenwerking met Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV.

Trefwoorden: #kris peeters, #pps, #rupel, #waterwegen en zeekanaal, #wienerberger

Lees verder

nieuws

( Foto: Wienerberger, Gedelegeerd Bestuurder ir. Leo Clinckers )

ENGINEERINGNET.BE -- In aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters is de laad- en loskade van Wienerberger in Rumst officieel ingehuldigd.

Wienerberger wil op die manier het wegennet in en om Rumst ontlasten en de bewoonde dorpskernen van Rumst en Terhagen ontzien. Naast de verminderde verkeerslast zal deze 'modal shift' van weg naar water tevens de CO2-emissie drastisch naar beneden halen.

Het project is tot stand gekomen dankzij een Publiek-Private Samenwerking met Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV. De kade van 150 m maakt het mogelijk voortaan schepen met een lengte van 110 m en een laadvermogen tot 3.500 ton te laden en te lossen.

“De binnenvaart wordt nog vaak geassocieerd met het transport van bulk en containers. Maar de Vlaamse binnenwateren hebben ook een enorm potentieel voor palletvervoer van makkelijk stapelbare bouwmaterialen”, zegt Vlaams minister-president Kris Peeters.

"Via het project Distribouw, de inzet van transportdeskundigen en een steunmaatregel, promoten de waterwegbeheerders al langer het gebruik van de binnenvaart voor het transport van onder andere bouwmaterialen op palletten."

"De Vlaamse binnenwateren hebben een enorm potentieel voor palletvervoer van bouwmaterialen: in het segment van de bouwmaterialen komen 6-7 miljoen ton goederen per jaar in aanmerking voor de modal shift van de weg naar de waterweg."

Wienerberger is één van de bedrijven die aan de basis ligt van de invoering van het palletvervoer via de binnenvaart. Het werkte een aantal innovatieve oplossingen uit om het transport van palletten via het water te optimaliseren.

Dat leverde de producent eerder dit jaar al de 'Prijs van nv De Scheepvaart' op.

ACHTERGROND
De Publiek-Private Samenwerking bundelt de knowhow van de waterwegbeheerder en de private partner en wil via een gedeelde financiering binnen een redelijke termijn een overslaginfrastructuur op maat realiseren. Bedrijven kunnen rekenen op inbreng van de overheid tot 80% voor de aanleg van de infrastructuur in ruil voor een jaarlijkse overslagwaarde. 163 bedrijven deden reeds een aanvraag. 91 kaaimuren zijn gebouwd sinds de start van het kaaimurenprogramma.