• 19/11/2012
  • |     BB

Antwerpse technische scholen van de partij op Dag van de Wetenschap

Voor het eerst nemen aan de Dag van de Wetenschap ook technische scholen en Talentenfabriek deel. De scholen willen iedereen verbazen met hun knapste technologische projecten.

Trefwoorden: #dag van de wetenschap, #dag van wetenschap, #talentenfabriek

Lees verder

opleidingen

( Foto: Stella Maris in Merkse, tandtechniek )

ENGINEERINGNET.BE -- Op de Dag van de Wetenschap nemen in de Antwerpse regio voor de eerste maal zeven technische scholen met 12 projecten deel.

Die willen een staalkaart geven van technologie en wetenschappen in het technisch onderwijs. De scholen tonen hun beste projecten voor en door leerlingen gemaakt.

Technologie en wetenschappen van hoog niveau zijn hoekstenen van technisch onderwijs', zo stellen de zeven. Leerkrachten en leerlingen van onderstaande scholen leiden bezoekers rond door de interactieve projecten, vertellen je over techniek en de noodzakelijke talenten.

Enkele hoogtepunten die de hogescholen voorbereid hebben: “Verbaas je over een zelfgemaakte 3D-printer! Ervaar hoe de procesindustrie werkt d.m.v. een minilabo naast een virtuele controlekamer. Ontwerp zelf bouwsels met een computer, speel op een geautomatiseerde reuze-4-op-een-rij of laat een oogmeting doen! Hoe restaureert men een marmeren zuil? Hoe wordt een kunstgebit of een wielnaaf gemaakt? Wat is CNC? Laad een elektrische fiets op met hulp van een windturbine of een draaiend zonnepaneel. Probeer de flight simulator en een sorteermachine zelf uit! Misschien ontdek je wel een technisch talent bij jezelf!”

Ook de 'Talentenfabriek' zal van de partij zijn. Dat is het Antwerpse job- en opleidingspunt voor de industrie, toegespitst op de sectoren metaal en chemie. Talentenfabriek promoot de industrie als een aantrekkelijke sector om in te werken.

De Talentenfabriek zal te vinden zijn in het MAS, de Boulevard tussen de roltrappen, etages 2,3,4,5,7.


ACHTERGROND
De Dag van de Wetenschap - het sluitstuk van de Vlaamse Wetenschapsweek - gaat door op 25 november 2012 van 9-17u. Op verschillende locaties in Vlaanderen laten (hoge)scholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen het brede publiek aan de hand van workshops, demo’s, lezingen, tentoonstellingen en tal van andere activiteiten dat wetenschap en technologie 'alomtegenwoordig, boeiend, belangrijk én leuk' zijn.