• 19/11/2012

Multiprotocol-Ethernet-Gateways en blok-I/O’s - persbericht

Nieuwe Turck-technologie integreert PROFINET IO, Ethernet/IP en Modbus TCP in één apparaat.

Lees verder

Productnieuws

Op de SPS IPC Drives beurs stelt Turck de eerste veldbus-Gateways en blok I/O-modules voor, die kunnen communiceren met PROFINET IO, Modbus TCP of Ethernet/IP. Deze zogenaamde multiprotocol-apparaten kunnen automatisch in elk van deze drie Ethernet-systemen worden ingezet.

Gebruikers, die verschillende Ethernet-protocollen inzetten, reduceren met deze nieuwe multiprotocol-oplossingen het veelvoud aan apparaattypes. Multiprotocol-apparaten maken tevens een identieke planning van machines en delen van installaties mogelijk met verschillende Ethernet-protocollen.

Afhankelijk van de specificaties van de eindklant moet telkens slechts de sturing of de master vervangen worden om machines voor drie verschillende protocollen aan te bieden.

De Multiprotocol-apparaten zijn een antwoord op de groeiende populariteit van de industriële Ethernet-netwerken, waarbij aanbieders vaak hun eigen protocol succesvol op de markt hebben gezet, wat de taak van machine- en installatieconstructeurs er niet bepaald eenvoudiger op maakt.

Turck biedt Multiprotocol-apparaten voor zowel zijn IP20-, als IP67-oplossingen (de modulaire series BL20 en BL67, de blok-I/O-modules, alsook de BL compact-serie).

Alle apparaten kunnen d.m.v. een interne switch in lijntopologie worden geïnstalleerd en ondersteunen de functie “prioritaire startup” : QuickConnect voor Ethernet IP en Fast-Startup voor PROFINET.

In de QuickConnect-modus start een blok-I/O-apparaat in minder dan 90 milliseconden, in de Fast-Start-up-modus is het apparaat in minder dan 150 milliseconden operationeel.

Bovendien ondersteunen de systemen in de PROFINET-modus karakteristieken zoals de topologieherkenning en adreswijziging d.m.v. LLDP, alsook het Media Redundancy Protocol voor het realiseren van een ring-redundantie (Device Level Ring voor Ethernet/IP). Het telkens ingestelde protocol wordt herkend doordat de apparaten ‘meeluisteren’ tijdens de start-up fase.


Meer informatie:
MULTIPROX nv
Lion d'Orweg 12 - B-9300 Aalst
T 053 766 566 - F 053 78 39 77
mail@multiprox.be - www.multiprox.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Multiprox
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.