• 05/12/2012
  • |     BB

Eerste elektrische auto's met Limburgse aandrijftechnologie voor Infrax

Begin december werden in Hasselt de eerste elektrische voertuigen op basis van Limburgse technologie van Punch Powertrain afgeleverd aan Infrax.

Trefwoorden: #infrax, #lrm, #punch, #punch powertrain

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- In 2011 werd de proeftuin ‘Elektrische Voertuigen’ opgericht op voorstel van minister van Innovatie Ingrid Lieten. Meer dan vijftig bedrijven en organisaties nemen deel aan deze proeftuin en testen innovatieve technologieën, producten, diensten en concepten in een echte leef- en werkomgeving.

De Proeftuin Elektrische Voertuigen wil enerzijds Vlaamse bedrijven ondersteunen om mee te kunnen concurreren met de wereldtop, en anderzijds de Vlaamse burgers overtuigen van de voordelen van elektrische auto’s op vlak van milieu en gezondheid.

Punch Powertrain en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM werken mee aan het project. “Voor ons biedt de proeftuin de mogelijkheid onze elektrische aandrijving te testen in real life omstandigheden en zo onze technologie verder te verfijnen”, verduidelijkt Cor Van Otterloo, CEO Punch Powertrain.

Als onderdeel van het proeftuinproject iMove is intussen de eerste reeks van tien voertuigen uitgeleverd aan Infrax. Dit platform focust niet enkel op hernieuwbare energie, smart grids en batterijtechnologie, maar ook op het mobiliteitsgedrag van de testgebruikers.

In de loop van het eerste kwartaal van 2013 worden er naar verluidt nogmaals een twintigtal voertuigen ter beschikking gesteld aan een aantal Limburgse steden en gemeenten die zich reeds geëngageerd hebben als testgebruiker. Die testvoertuigen kaderen binnen een ander proeftuinproject, ‘EVTecLab’, waarvan Punch Powertrain de coördinator is.

LEES OOK
Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen krijgt Europese erkenning (+video)
www.engineeringnet.be/belgie/detail_belgie.asp?Id=8064