• 10/01/2013
  • |     BB

Eric Everard is Franstalig 'Manager van het Jaar 2012' (+video)

Eric Everard, de stichter en CEO van Artexis Group (easyFairs), is verkozen tot Franstalig Manager van het Jaar 2012. De prijs wordt uitgereikt door het zakenblad Trends-Tendances.

Trefwoorden: #artexis, #easyfairs, #eric everard, #everard

Lees verder

personalia

( Foto: Artexis, Eric Everard )

ENGINEERINGNET -- Eric Everard (48) is voorzitter en oprichter van Artexis Group, het overkoepelende bedrijf waartoe ook technisch vakbeursinrichter easyFairs behoort.

De jury van Trends-Tendances verantwoordde zijn keuze als volgt: 'Eric Everard slaagde erin een bedrijf met Belgische roots op te bouwen dat expohallen beheert en beurzen organiseert in meer dan tien Europese landen. Dit is een uniek verhaal in een sector gedomineerd door Duitse en Britse spelers.'

'Ondanks de economische crisis schreef Artexis Group, dit jaar 15 jaar in business, een groei van 14% op haar conto. Het bedrijf behaalde ook een Ebitda van 8,2 miljoen euro, een stijging van 32%'.

Aan de basis van die groei ligt volgens Everard zelf onder meer de lancering van niet minder dan 15 nieuwe beurzen in 2012, vooral in het buitenland.

Daarnaast nam zijn bedrijf een expohal in Stockholm over en staat de bouw van een nieuw beurscentrum in Malmö op stapel. Artexis baat ook Namur expo, Namur Palais des Congrès, Flanders expo in Gent en Antwerp expo uit.

Everard heeft een eigen systeem ontwikkeld om vakbeurzen rendabel te lanceren en uit te baten: hij creëert B2B-beurzen, doorgaans in de 'moeilijke' markt België, waarvan hij in geval van succes klonen neerpoot in verschillende landen. "Met als doel om telkens 50% van de exposanten mee te nemen naar de verschillende beurslocaties", stelt hij.

Voor de toekomst kijkt Artexis naar verluidt naar de groeilanden, de 'emerging economies', en wil hij 'tien nieuwe beurzen overnemen of lanceren."

De award werd uitgereikt in Brussels Expo, in het bijzijn van 1200 gasten, waaronder Elio Di Rupo. Aan Nederlandtalige kant viel de eer te beurt aan Eric Van Zele (64), CEO van Barco.


VIDEO