• 11/01/2013
  • |     BB

1,23 miljoen euro opleidingssteun voor busbouwer Van Hool

De Vlaamse regering gaat 1.233.705 euro opleidingssteun toekennen aan busbouwer Van Hool in Koningshooikt.

Trefwoorden: #kris peeters, #van hool

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE -- 'Als gevolg van verschuivingen op de wereldmarkt moet de NV Van Hool een geheel andere businessstrategie dan voorheen toepassen, namelijk zich resoluut gaan richten op de nichemarkt van luxe cars en de productie van de standaard bussen overbrengen naar Macedonië', aldus Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor economie, in een persbericht.

Busconstructeur Van Hool produceert jaarlijks om en bij de 1.500 autocars en meer dan 5.000 industriële voertuigen. Met een stabiele tewerkstelling van rond de 4.000 werknemers en een compleet gamma autocars en bussen is Van hool een belangrijke busbouwer in Europa.

In het kader van deze nieuwe bedrijfsstrategie zal Van Hool de volgende drie jaar naar verluidt 12.981.846 euro besteden aan opleidingen.Van Hool zal in het kader van dit opleidingsprogramma ook 75 nieuwe voltijdse personeelsleden aanwerven in Vlaanderen.

Rond Van Hool ontstond vorig jaar nog commotie doordat het management besliste de bouw van de goedkopere busmodellen naar het buitenland te verhuizen.