• 15/01/2013
  • |     BB

Veilige stroom voor ‘s werelds groenste veerboot

De Finse MS Viking Grace is een revolutionaire en milieuvriendelijke veerboot die als eerste ter wereld gebruik maakt van vloeibaar aardgas als brandstof.

Trefwoorden: #eaton, #lng, #ms viking, #ups, #viking line

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eaton )

ENGINEERINGNET -- Gebouwd voor de Finse Viking Line, vaart de MS Viking Grace in januari 2013 voor het eerst uit op de Turku-Aland-Stockholm route in de Baltische Zee.

Het schip is de eerste van een nieuwe generatie passagiersschepen die zijn ontworpen om de gevolgen voor het milieu tot een minimum te beperken.

Omdat er LNG als brandstof wordt gebruikt, is het revolutionaire aandrijfsysteem van het schip veel milieuvriendelijker dan conventionele aandrijfsystemen die (zware) stookolie of dieselolie gebruiken.

Het schip heeft een hydrodynamisch geoptimaliseerde romp die de operationele efficiëntie verder verbetert en bovendien het brandstofverbruik en de milieu-impact vermindert.

De innovatie in de MS Viking Grace blijft echter niet beperkt tot het ontwerp van de romp en de aandrijfsystemen – op alle gebieden is gebruik gemaakt van de meest moderne technologie. Er wordt bijvoorbeeld een high-speed draadloos netwerk aangeboden om passagiers te vermaken en te informeren.

Deze nieuwstip is ons aangereikt door de Nederlandse fabrikant Eaton Industries, die de UPS-systemen mocht leveren. De totale capaciteit van de UPS-systemen aan boord van het nieuwe schip is meer dan 200kVA.