• 16/01/2013
  • |     BB

Gentse starter Endare kent eerste succes met nieuwe 'vergader-app'

Het jonge Gentse bedrijf Endare, opgericht door Sander Goossens en Bram Vandewalle, boekt eerste successen met app om vergaderingen vlotter te laten verlopen.

Trefwoorden: #app, #avs, #bram vandewalle, #de ondernemers, #endare, #imainds, #sanders goossens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Endare )

ENGINEERINGNET.BE -- Uitgangspunt van de jonge software-ondernemers Goossens en Vandewalle voor het ontwikkelen van hun tabletapplicatie, was vergaderingen vlotter laten verlopen.

Met de app worden namelijk alle documenten, taken, notities en agendapunten digitaal gedeeld en wordt aan de hand daarvan automatisch een vergaderverslag gegenereerd.

Twee maanden geleden stelde Endare voor het eerst hun nieuwe applicatie, ontwikkeld met de steun van iMinds (het vroegere IBBT), tijdens een event voor aan het publiek. “Toen toonden veel bedrijven interesse, waarna we met enkele bedrijven ook concreet in gesprek zijn gegaan”, vertelt Goossens.

Het event in kwestie vond plaats tijdens de opnames van het 13-delige televisieprogramma ‘De Ondernemers’ van AVS. Tijdens deze wedstrijd moesten ze elke week een opdracht uitvoeren rond het ondernemerschap, zoals bijvoorbeeld hun businessplan op punt stellen of hun communicatieplan voorstellen.

De finale van dit programma werd uitgezonden op 29 december 2012. Daarin werd Endare bekroond als winnaar.

De jury, bestaande uit vier 'serial entrepreneurs' uit de regio Gent: “Unite kan een creatieve meerwaarde bieden, beantwoordt aan een duurzame behoefte, heeft een innovatief karakter en heeft potentieel op lange termijn”. Met deze overwinning sleepte Endare 2500 euro in de wacht.

De app wordt momenteel al verkocht in België, maar Bram en Sander zien de toekomst alvast rooskleurig in: “Vergaderen doet men in elk bedrijf, ook buiten België. Het is onze bedoeling om op termijn de app ook buiten België te promoten en verkopen.”