• 28/01/2013

Europa start zoektocht naar 700.000 ICT'ers

Europa gaat samenwerken met grote technologiebedrijven om de 700.000 openstaande ICT-vacatures in te vullen. Onder meer Nokia, Cisco en HP hebben al toegezegd.

Trefwoorden: #ARM, #Cisco, #HP, #Neelie Kroes, #Nokia, #Telefónica

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET -- Europees commissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes zei dat het aantal digitale jobs - ondanks de economische crisis - elk jaar met 3 procent toeneemt, terwijl het aantal geschikte werkkrachten om die jobs in te vullen daalt.

De ICT-sector is van toenemend belang voor de Europese economie. Maar het nijpende werknemerstekort kan bedrijven er toe drijven om naar elders te verhuizen, waar de vacature wel kunnen worden ingevuld. Nu al worden werkkrachten steeds vaker in het buitenland gezocht.

“De digital skills gap groeit, net als de werkloosheid. Overheid en bedrijven moeten samen actie ondernemen om die kloof te overbruggen. De ICT-sector is de nieuwe ruggengraat van de Europese economie. Samen kunnen we een verloren generatie en een non-competitief Europa vermijden”, aldus Neelie Kroes.

Grote bedrijven als Nokia, Telefónica, Cisco, HP en ARM hebben reeds hun medewerking beloofd. Zij zullen samenwerken met de Europese Commissie om de digital skills gap te verkleinen, door onder meer te investeren in start-ups, opleidingen en stages.

Begin maart zal de Europese Commissie meer details over de samenwerkingen bekendmaken. De Spaanse operator Telefónica heeft alvast in een eigen persbericht laten weten dat het zal investeren in de ondersteuning van 1.000 start-ups en een trainingsprogramma voor 5.000 pas afgestudeerden.


(bron: ZDNet, Dries Cludts)