• 30/01/2013
  • |     BB

Ingenico betaalt 360 miljoen voor Belgisch e-commerce platform

Dit was Belgisch. De Franse betaalterminalbouwer Ingenico betaalt 360 miljoen euro voor overname Belgische softwareontwikkelaar Ogone.

Trefwoorden: #e-commerce, #engenico, #ogone

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ingenico, betaalterminal )

ENGINEERINGNET.BE -- Gisteren raakte het nieuws bekend dat de Franse, beursgenoteerde onderneming Ingenico het Belgische Ogone overneemt.

Dat in Brussel gevestigde bedrijf heeft een eigen platform ontwikkeld voor online betaaloplossingen, maar bepaald om het betalingsverkeer tussen webwinkels en bank te regelen en beveiligen.

Het biedt bijvoorbeeld meer dan 80 internationale en lokale betaalmethoden aan waarmee webklanten kunnen kiezen hoe ze wensen te betalen: via e-commerce, telefoon, fax, postorder, in batches...

Hoewel de Belgische consument alles behalve uitblinkt in e-commerce, is Ogone er in geslaagd internationaal een klantenbestand van meer dan 42.000 webwinkeliers uit te bouwen.

Het bedrijf telt zowat 350 medewerkers en realiseerde in 2012 een zakencijfer van 42 miljoen euro, op een verhandelde omzet van 16,6 miljard euro.

Voor Ingenico moet de acquisitie een opening maken naar de wereldmarkt van de e-commerce. Het Franse bedrijf staat sterk in betaalterminals – de zogenaamde point-of-sale oplossingen – maar wil zich in de toekomst naar eigen zeggen profileren als een wereldwijde aanbieder van multi-channel betaaloplossingen, zowel point-of-sale, online als mobiel.

"Allereerst in Europa en vervolgens in andere groeiregio's", stelt Philippe Lazare, Chief Executive Officer van Ingenico.