• 05/02/2013

Geluid via je schedel in Google's augmented reality bril?

Google dient aanvraag in voor 'draagbaar IT-apparaat met indirecte botgeleidende luidspreker'. Het gaat waarschijnlijk om zijn augmented reality bril, die geluid via je schedel zou geleiden.

Trefwoorden: #augmented reality, #google, #project glass

Lees verder

research

( Foto: Google )

ENGINEERINGNET -- Er raakt iets meer bekend over Googles bril met augmented reality, het 'Project Glass'. De details komen uit een document dat het bedrijf overhandigde aan een Amerikaanse toezichthouder.

De documenten die Google indiende bij de US Federal Communications Commission (FCC) geven een beter zicht op het heads-up display dat Google ontwikkelt als onderdeel van Project Glass, de hoogtechnologische bril. Je kan eruit afleiden hoe de bril zou kunnen werken. Google heeft de papieren ingediend bij de FCC om een veiligheidstest te laten uitvoeren.

Een testrapport suggereert dat Google overweegt om de nieuwe technologie te gebruiken om geluid over te brengen, terwijl de drager ook gewoon de omgevingsgeluiden blijft horen.

Google heeft een patentaanvraag ingediend die de titel draagt ‘'Wearable Computing Device with Indirect Bone-Conduction Speaker'. Los vertaald betekent dat draagbaar informatica-apparaat met indirecte botgeleidende luidspreker. En draagbaar slaat hier op een kledingstuk dat je kan dragen, niet als een voorwerp dat je kan oppikken en meenemen.

De FCC-documenten suggereren ook dat de gegevens naar het schermpje gestuurd worden via een 2.4GHz 802.11 b/g wifiverbinding of Bluetooth 4.0HS en maakt gebruik van een Broadcomm-chip.

De bril zal videobestanden intern kunnen opslaan en kan herladen worden via een voedingsconnector in de ingebouwde computer, op het rechterbeen van de bril.

De FCC heeft de eerste bril , model XEB, op 19 november 2012 getest.

Google verwacht dat de eerste versie van de bril onder de naam ‘Explorer Edition’ tegen eind 2014 verkocht zal worden.


(bron: ZDNet, Jibbe Van Oost)