• 19/02/2013
  • |     BB

Franse groep plant grootste MRO-onderdelenmagazijn van Benelux in Hasselt

Franse Holding Descours & Cabaud investeert 5 miljoen euro in bouw sterk geautomatiseerd magazijn met onderdelen bestemd voor onderhoud. Locatie: op de terreinen van IMES in Hasselt.

Trefwoorden: #Descours Cabaud, #Destil, #imes, #Laman, #maintenance, #mro

Lees verder

Nieuws

( Foto: Descours & Cabaud, Jos Vandael )

ENGINEERINGNET -- Descours & Cabaud, een internationale multinational met Franse roots, wil in Hasselt een nieuw Benelux-distributiecentrum bouwen. De totale investering wordt geraamd op 5 miljoen euro, de jobcreatie op een 15-tal personen.

Het nieuwe, 11.000 m² grote distributiecentrum zal worden opgetrokken naast het bestaande hoofdkantoor van IMES, een bedrijf waarvan de Franse holding eigenaar is.

In het magazijn zullen zogenaamde MRO-producten opgeslagen worden, wat staat voor 'Maintenance Repair Operating'. Dat zijn technische onderdelen en materialen die aan de bouw en de industrie worden toegeleverd en waarvan in hoofdzaak de onderhoudsafdeling de afnemer is.

Descours & Cabaud, met hoofkwartier in Lyon, is dankzij een omzet van zowat 3 miljard euro marktleider in het Europese MRO-marktsegment. Ook in de Benelux is de groep sterk vertegenwoordigd met 4 bedrijven: IMES en Van den Broeck in België, Destil en Laman in Nederland.

De holding wil van het magazijn een pareltje van hoogtechnologische automatisering maken, en spreekt in een mededeling over een 'vergevorderde automatisering met betrekking tot de logistieke processen'.

Jos Vandael, Directeur D&C Europa en tevens afgevaardigd bestuurder van de IMES-groep: “Onze markt evolueert snel waarbij we 3 tendensen herkennen: de opkomst van het e-commerce, de vraag naar logistieke ketenintegratie en de zoektocht naar toegevoegde waarde."

"In alle gevallen is snelle beschikbaarheid van vaak kritische producten een vereiste. De bouw van dit distributiecentrum is een basis voor onze groeiambities naar een 'multichannel'-omgeving waarbij de klant, ongeacht het aankoopkanaal, snel en efficiënt kan worden beleverd.”


ACHTERGROND
In de wereld van de technische toelevering aan de bouw en de industrie vormt de Supply Chain van MRO (Maintenance Repair Operating) materialen een belangrijke kostenplaats.

Het aankopen en beheren van indirecte gebruiks- en verbruiksmaterialen zoals aandrijfcomponenten voor de machines, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor het personeel en materialen voor het onderhoud van gebouwen, vormen voor de meeste bedrijven een constante bron van ergernis.

Vandaar dat veel bedrijven deze processen outsourcen naar in supply chain gespecialiseerde bedrijven zoals Descours & Cabaud.