• 20/02/2013

SOLIDS 2013: technologische innovaties in behandeling van bulkgoederen...

De diversiteit van bulkgoederen, granulaten en poeders, samen met de enorme hoeveelheid die moet worden behandeld, vergen het maximum van de technische mogelijkheden van procesinstallaties.

Trefwoorden: #Atex, #bulkgoedren, #granulaten, #poeder, #procesinstallatie, #solids, #solidsLAB

Lees verder

Productnieuws

De vakbeurs SOLIDS 2013 biedt op 27 en 28 maart inzichten om de verschillende processen te engineeren, rekeninghoudend met alle aspecten en parameters op vlak van veiligheid, milieu en hygiëne.

Om de pijnpunten van de industrie te detecteren en nog beter te begrijpen, heeft beursorganisator easyFairs naar aanloop van SOLIDS 2013 de ‘Grote SOLIDS Benelux Enquête’ uitgevoerd.

Maar liefst 441 experts binnen bedrijven die actief zijn in de verwerking, transport en opslag van droge stoffen ofwel stortgoed hebben de enquête ingevuld.

De nood aan meer informatie op het gebied van arbeidsveiligheid en preventie werd als hoogste prioriteit aangegeven, kort gevolgd door procesefficiëntie.

Deze topics komen dan ook uitvoerig aan bod tijdens het conferentieprogramma.

Atex Forum
Binnen het kader van arbeidsveiligheid en preventie wordt voornamelijk gedacht aan de veiligheid van de werkprocessen en de juiste installatie-eisen om de veiligheid te verbeteren. Hieruit kan er geconcludeerd worden dat de Atexreglementering nog steeds hoog op de agenda staat.

Er zal dieper ingegaan worden op de IECEx-standaard. Deze standaard, die oorspronkelijk enkel werd toegepast voor elektrotechnische installaties, is uitgegroeid tot een internationale standaard.

Bovendien zal de IECEx-standaard binnenkort ook de Atex 95 en 137-normen bevatten. De presentaties van de 1ste beursdag, 27 maart, staan volledig in het teken van een explosieveilige bedrijfsomgeving.

Process Engineering Conference
Procesefficiëntie staat eveneens prominent op de radar. De respondenten denken hierbij aan de optimalisatie van de unit operations.

In die context wordt er bijvoorbeeld ook gedacht aan de procesbesturing, de verkorting van omsteltijden en de versnelling van mengprocessen. Deze thematiek dekt bovendien ook thema’s zoals stofbestrijding (cleanability en milieu) en energie (warmterecuperatie en energiebesparing).

De Process Engineering Conference biedt dus héél wat interessante stof voor engineeringsdepartementen binnen de chemische, de proces- en voedingsindustrie.

solidsLAB
Het solidsLAB creëert een geheel nieuwe beleving op de beursvloer waarbij bezoekers aan de hand van een demoruimte en consultancy corner op een zeer interactieve manier kunnen bijleren op vlak van unit operations, procesefficiëntie en veiligheid. Niet te missen dus.

Gratis bezoeken?
SOLIDS 2013 vindt plaats op 27 en 28 maart 2013 in Antwerp expo. De toegang tot de beurs en de seminars is gratis voor professionals. Het volstaat om online te registreren.

Bovendien kunnen professionals hun bezoek eenvoudig voorbereiden via de website. Elke deelnemende exposant beschikt over een beknopte webpagina, zodat bezoekers vooraf kunnen bekijken wat elk bedrijf hen te bieden heeft. Meer informatie is te vinden op www.easyFairs.com/SOLIDS-BE.

Locatie:
Antwerp Expo

Data:
Woensdag 27 maart 2013 - 10:00-18:00
Donderdag 28 maart 2013 - 10:00-18:00

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.