• 26/02/2013
  • |     BB

Vier kilometer nieuwe geluidsschermen langs E40 in Aalst

Begin maart 2013 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de installatie van geluidsschermen langs de E40 ter hoogte van Aalst. Het einde is voor begin juni gepland.

Trefwoorden: #aalst, #agentschap wegen en werken, #awv, #E40

Lees verder

Nieuws

( Foto: AWV )

ENGINEERINGNET.BE -- Vier kilometer geluidsabsorberende schermen met een hoogte van 3,5 tot 7m moeten omliggende woongebieden afschermen voor de geluidshinder van de snelweg. De kostprijs van de nieuwe geluidsschermen bedraagt 5,5 miljoen euro.

Het plaatsen van de schermen zal ongeveer 4 maanden in beslag nemen. Tijdens die periode moet het verkeer ter hoogte van de werfzones over drie versmalde rijstroken rijden.

Het gaat om vijf zones langs de autosnelweg: 4 zones op het grondgebied van Erembodegem en één zone in Nieuwerkerken.

Om de werken zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren, worden zij onderverdeeld in drie fasen.

Tijdens fase één worden de schermen in zone 2 en 3 richting Brussel geplaatst. Deze fase start op 28 februari 2013 met het plaatsen van de signalisatie en de tijdelijke markeringen. De aannemer krijgt 60 dagen de tijd om de klus te klaren.

In fase twee worden de schermen in zone 4 en 5 in de rijrichting kust geplaatst. De tweede fase loopt grotendeels parallel met fase 1 en start op 11 maart 2013. De werken zullen maximum 70 dagen in beslag nemen.

In de derde fase worden de schermen in zone 1 op het grondgebied van Nieuwerkerken geplaatst. De werken in deze ene zone zullen slechts 30 dagen in beslag nemen. Begin juni 2013 zullen alle werken afgerond zijn.

Tijdens de werken, die ’s nachts plaats vinden, zal het verkeer tijdelijk over een verminderd aantal rijstroken geleid worden.

Om de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders te kunnen garanderen wordt een filewaarschuwingssysteem in beide rijrichtingen voorzien.

In de werfzone is een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld. Om die snelheidsbeperking te handhaven zijn snelheidscontroles voorzien.