• 26/02/2013

Namen en Parijs werken samen aan nieuwe materialen

Franse Institut de NanoSciences de Paris en Laboratoire d’Analyse par Réactions Nucléaires vinden in Belgische Université de Namur interessante R&D-partner.

Trefwoorden: #fundp, #insp, #larn, #université de namur

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- Het Institut de NanoSciences de Paris (INSP, deel van de Université Pierre et Maire Curie) heeft met het onderzoekscentrum Physique de la Matière et du Rayonnement (PMR) van de Université de Namur een labo gevonden dat beschikt over het materiaal en de competenties om hem bij te staan bij een deel van zijn onderzoek.

Aan het INSP zijn namelijk werken bezig. Daardoor moest het Parijse instiuut, om verder te kunnen werken, op zoek naar een labo dat beschikt over een deeltjesversneller en de knowhow die nodig zijn voor de analyse en het op punt stellen van nieuwe materialen, met als doel deze in te zetten in sectoren als de micro-elektronica of hernieuwbare energie.

Bij het onderzoek is ook het gerenommeerde LARN (Laboratoire d’Analyse par Réactions Nucléaires) betrokken.

Prof. Guy Terwagne: “Onze teams hebben complementaire vaardigheden. We zullen dan ook dit materiaalgebruik als gelegenheid te baat nemen om knowhow uit te wisselen en, waarom niet, fundamenten te leggen om in de toekomst samen nieuw onderzoek te verrichten.”

De huidige samenwerking duurt 12 maanden, a rato van één week onderzoek te Namen per maand.


(KV)

Foto Université de Namur: Guy Terwagne, directeur LARN; Dhafira Zeguna, post-doctorandus aan INSP; Jean-Jacques Ganem, assistent-professor bij INSP; Ian Vickridge, directeur INSP.