• 26/02/2013
  • |     BB

Bereken de aangepaste heffing op uw waterverontreiniging

Vanaf 2013 betalen bedrijven met ‘complementair afvalwater’ minder voor de lozing. Bedrijven met slecht verwerkbaar afvalwater betalen een extra kost. VMM heeft een berekeningwizard klaar.

Trefwoorden: #RWZI, #vmm

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor bedrijven die hun afvalwater op de riolering lozen verandert er vanaf 2013 heel wat.

Op 1 januari werd namelijk een pakket aan maatregelen van kracht, waardoor de heffing op de waterverontreiniging het principe ‘de vervuiler betaalt’ op een correctere manier toepast. Dat meldt VMM, de Vlaamse MilieuMaatschappij, in zijn nieuwsbrief.

Voortaan zal de heffing op waterverontreiniging ook rekening houden met de verwerkbaarheid van het afvalwater op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI).

Bedrijven met ‘complementair afvalwater’ zullen minder betalen. Bedrijven met slecht verwerkbaar afvalwater betalen een extra kost.

De nieuwe berekeningsmethode treedt gefaseerd in werking, waardoor elk bedrijf een ruime overgangsperiode krijgt om zich aan te passen.

Verder werden ook de omzettingscoëfficiënten voor 10 sectoren aangepast en werden nieuwe regels vastgelegd voor de kostenaanrekening bij noodlozingen en tijdelijke lozingen.


LINK
VMM, de Vlaamse MilieuMaatschappij heeft een berekeningswizard op zijn website geplaatst om de impact van de nieuwe heffing te berekenen.