• 27/02/2013
  • |     BB

Vakmansroute laat 4.000 leerlingen proeven van technisch beroep

‹Jong geleerd is oud gedaan› Dankzij de Vakmansroute gingen 4.000 Vlaamse leerlingen op bezoek bij 179 bedrijven om aan de lijve te ondervinden hoe 'cool' een stiel wel kan zijn.

Trefwoorden: #onderwijsvakmansroute, #unzo, #vakmansroute

Lees verder

opleidingen

( Foto: Endress+Hauser )

ENGINEERINGNET.BE -- Gisteren(26 februari 2013) organiseerde de Stichting Onderwijs en Ondernemen van Unizo voor de zesde keer de Onderwijsvakmansroute.

Een mooi initiatief dat navolging verdient, en waarmee de stichting naar eigen zeggen 'wil aantonen hoe tof een technisch beroep wel kan zijn'. In totaal waren zowat 4.000 deelnemende leerlingen (!) van de partij. Ze bezochten 179 Vlaamse bedrijven.

De leerlingen van het 6de jaar VTI uit Oostende bijvoorbeeld gingen aan de slag bij Schrijnwerkerij Verniers. En 20 leerlingen van het KTA GITBO uit Keerbergen bezochten Promat in Tisselt, samen met Unizo's gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt. Promat is gespecialiseerd in passieve brandbescherming en hoge temperatuurisolatie.

“Van bakker tot fotograaf, van bouwbedrijf tot hoogtechnologisch bedrijf, een stiel uitoefenen is cool”, aldus Unizo op zijn website. “Nog te weinig jongeren kiezen rechtstreeks voor technische opleidingen. De overgrote meerderheid komt daar pas in tweede instantie terecht, maar zij vertrekken met minder motivatie en volharding. We moeten dus volop inzetten op studiekeuzebegeleiding.”

De Onderwijsvakmansroute is overigens slechts één van de initiatieven van de stichting. Ze organiseert verder ook de Leerondernemingen, Whizzcamp, de Studiekiosk etc., en stimuleert zo de ondernemingszin van jongeren van het basis- tot het hoger onderwijs.