• 04/03/2013
  • |     BB

Vlaamse gezinnen gebruiken steeds meer regenwater

Vlaamse huishoudens gebruiken naast kraantjeswater steeds meer regenwater. Uit een bevraging van de VMM blijkt dat 52% van de Vlaamse huishoudens beschikt over een regenwaterput of -ton.

Trefwoorden: #regenwater, #vlaamse milieumaatschappij, #vmm

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE -- Ongeveer 30 procent van de Vlamingen gebruikt regenwater voor activiteiten buitenhuis zoals planten water geven en gazon sproeien. Het zijn activiteiten waarvoor een eenvoudige regenwaterton al volstaat.

Maar de installatie van regenwaterputten neemt ook toe. Dat is voornamelijk het gevolg van de verplichte installatie bij nieuwbouwwoningen sinds 1999. Vooral bij woningen die de laatste 15 jaar gebouwd zijn, is er een hoger aantal regenwaterputten (70 procent).

Een vierde van de Vlaamse huishoudens beschikt al over een operationeel regenwatersysteem. 85 procent van die groep gebruikt het regenwater ook effectief om het toilet te spoelen en 70 procent voor de wasmachine.

Regenwater gebruiken voor de persoonlijke hygiëne (douche of bad) is af te raden, al blijft 10 procent van de bevraagden met een regenwaterput dat toch doen, zo meldt de Vlaamse MilieuMaatschappij.