• 05/03/2013

Productvideo gaat viral (+video)

Firma wordt overspoeld door wereldwijde informatie-aanvragen na viral gaan van haar video.

Trefwoorden: #droog, #nanotechnologie, #viral, #viral video

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Het is de... euh... natte droom van elke marketeer: een video die de werking uitlegt van een product en die 'viral' gaat - dus opmerkelijk populair blijkt door het veelvuldig delen ervan.

Een 'natte' droom is in deze context misschien wel niet ideaal, want het gaat net om een product, namelijk coating, die bijna elke vloeistof volkomen afstoot. Dus, producten waar het is op aangebracht, zijn nagenoeg onmogelijk nat te maken. Het is mogelijks de meest vloeistofafstotende coating die ooit heeft bestaan.

Een video die toont wat het doet, is intussen, in een half jaar tijd, 3 miljoen keer bekeken.

De coating is zowel 'superhydrofoob' (superwaterafstotend) als 'superoleofoob' (superkoolwaterstofafstotend, zoals van oliën). Ook zou hij opvallend goed hechten aan oppervlaktes, en bestand zijn tegen wrijving . En omdat materiaal door de coating niet meer in contact komt met water, olie en dergelijke, corrodeert het veel minder snel. Tenminste, dat alles beweert de fabrikant. Aan de basis van de ontwikkelde coating ligt nanotechnologie.

Het succes heeft ook een keerzijde. Zo vraagt de firma achter het product op haar website aan al wie informatie over haar product wil, en iets op hun voicemail heeft achtergelaten of heeft gemaild, “geduld te oefenen, want, doordat onze video viral ging, worden we overspoeld door vragen. Dank u voor uw geduld en begrip.”


(KV) (foto ultraeverdry)

Video: