• 08/03/2013

Grootste 'veiligheidshesje' in Guinness Book of World Records - invitatie

Een veiligheidshesje van 13,88 m hoog x 10,68 m breed: het blijkt goed voor opname in het Guinness Book of World Records. Een blikvanger op de vakbeurs Secura 2013.

Trefwoorden: #fabelsafe, #guinness, #hesje, #records, #secura

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Met het veiligheidshesje (of zeg in dit geval maar 'hes') - dat bovendien ook CE-gecertificeerd is - vestigden de vakbeurs Secura en de veiligheidsfederatie Febelsafe
een nieuw wereldrecord voor het Guinness Book of World Records.

Het grootste veiligheidshesje ter wereld is te bekijken op de vakbeurs SECURA 2013 die van 20 t/m 22 maart 2013 loopt in Brussels Expo.

De recordpoging is in de eerste plaats een vraag om aandacht voor twee acties. Aan de ene kant het onderzoek van de FOD Economie naar fraude met CE-certificatie van veiligheidsmateriaal en anderzijds de Europese veiligheidscampagne 'Samen sterk voor preventie'.

Teleurstellende resultaten controlecampagne van de FOD Economie m.b.t. veiligheidshesjes voor professionelen en consumenten op de Belgische markt.'

Dat het grootste veiligheidshesje ter wereld ook CE-gecertificeerd moest worden was een zeer bewuste keuze van de recordhouders.

De Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie stelt op donderdag 21 maart (10u.00 op de stand van Febelsafe) in primeur de teleurstellende resultaten voor van haar onderzoek op de Belgische markt van fluorescerende veiligheidshesjes.

Tijdens deze controlecampagne controleerde de FOD enerzijds de administratieve conformiteit (zoals etikettering, CE-markering, gebruiksaanwijzing, vereiste documenten en certificaten) en anderzijds de technische veiligheidsaspecten (eigenschappen van het fluorescerende en retroreflecterende materiaal) hetgeen door een extern onafhankelijk laboratorium werd nagegaan.'

Europese veiligheidscampagne 'Samen sterk voor preventie'

De campagne 2012-2013 'Samen sterk voor preventie' van het Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk richt zich op het dubbele concept van leiderschap van het management en participatie van de werknemers bij veiligheid en gezondheid op het werk.

Tijdens SECURA organiseert de Belgische afdeling van het Europees agentschap ism met haar campagnepartners conferenties over volgende actuele topics: risicoanalyse, veiligheidsgedrag, sensibiliseringscampagnes, ergonomie, veiligheidscoördinatie op bouwplaatsen en de nieuwe wetgeving over thermische omgevingsfactoren.

SECURA 2013 : Safety & Security
De 9de editie van de vakbeurs SECURA zet een actueel overzicht neer van alle technologieën, innovaties en oplossingen om arbeidsongevallen, diefstal en inbraken te voorkomen en tevens correct te anticiperen op incidenten die zich voordoen.

Paleis 3 staat in het teken van Safety, Paleis 4 van Security. Secura telt méér dan 180 exposanten en biedt 45 gratis conferenties en demo’s aan.

Praktische info
SECURA 2013 : 20 tot en met 22 maart 2013 in Brussels Expo (Paleis 3 & 4).
Op woensdag en vrijdag is de beurs open van 9.30 uur tot 17 uur, op donderdag blijven de deuren tot 19 uur geopend.

Registreren voor SECURA 2013 kan via www.easyFairs.com/SECURA-BE