• 12/03/2013
  • |     BB

LEM concentreert groei in nieuwe Bulgaarse vestiging

LEM, een bekend leverancier van elektrische meetapparatuur, investeert 1,6 miljoen euro in een nieuwe fabriek nabij Sofia in Bulgarije. ‹We willen naar landen met een lager kostenplaatje›.

Trefwoorden: #François Gabella, #lem, #transducer

Lees verder

Nieuws

( Foto: LEM, François Gabella )

ENGINEERINGNET -- LEM wint er geen doekjes om: 'We willen onze serieproductie zoveel mogelijk verplaatsen naar fabrieken in landen die een lager kostenplaatje combineren met een geschikte locatie, zoals Bulgarije', zo meldt het bedrijf in een mededeling.

Het refereert daarbij naar een lange-termijn strategie die het al in 2004 had aangekondigd. 'Het is via deze nieuwe Bulgaarse vestiging dat we een belangrijk deel van onze toekomstige groei willen verwezenlijken', stelt de onderneming.

Dat is alvast goed nieuws voor Bulgarije. Daar zullen al in oktober van dit jaar – de start van de productie – een 50-tal nieuwe banen gecreëerd worden. In eerste instantie zal de productiefabriek een vloeroppervlak van 4.500 vierkante meter beslaan.

François Gabella, CEO van LEM: “Met de nieuwe fabriek verbeteren we onze concurrentiepositie, terwijl daarnaast onze aanwezigheid in de Europese economie belangrijk wordt vergroot.”

LEM kondigt meteen ook aan de activiteiten van de vestigingen in Zwitserland en Japan te herbekijken. In Zwitserland zullen de investeringen in R&D en marketing naar verluidt worden voortgezet, met het accent op de complexere producten.

Japan moet zich voortaan concentreren op zijn eigen nationale markt, in lijn met de benadering 'om regionale markten vanuit lokale bronnen te bedienen'.


ACHTERGROND
LEM is een gemiddel groot wereldwijd werkend bedrijf. Het heeft productiefabrieken in Beijing (China), Geneve (Zwitserland) en Machida (Japan). De kernproducten - stroom- en spanningtransducers - worden gebruikt in een reeks toepassingen voor aandrijven & lassen, alternatieve energie & voedingen, tractie, zeer nauwkeurige metingen en in de conventionele en groene auto-industrie.