• 15/03/2013
  • |     BB

Aleris Duffel neemt ‹allerbreedste› koudwals in gebruik

Aluminiumproducent Aleris in Duffel start nieuwe koudwalsstraat op. Totaal investeringsbedrag: 53 miljoen euro.

Trefwoorden: #aleris, #Demetriou, #duffel

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- CEO Steve Demetriou: "We verwachten dat steeds méér autobouwers gebruik zullen gaan maken van aluminium voor hun koetswerk, vooral om tegemoet te komen aan nieuwe standaarden over brandstofefficiëntie."

Uiteraard wordt aluminium in een hele reeks industrieën afgezet, maar de toenemende interesse vanuit de voertuigindustrie om in de toekomst hoe langer hoe meer staal te vervangen door aluminium, was de hoofdreden voor de investering in een extra brede koudwals.

Ook het feit dat op deze locatie een hoge toegevoegde wordt gecreëerd via een R&D-centrum, heeft naar verluidt een rol gespeeld.

In de automotive blijkt vooral de vraag naar zeer brede formaten in stijgende lijn te gaan. Met de investering in nieuwe wals is Aleris tot het uiterste gegaan: de straat kan tot 2.350mm breedte bereiken, de grootste breedte die vandaag op de markt wordt aangeboden (bij materiaaldiktes van 8 tot 0,5mm). De andere walsen in Duffel kunnen slechts tot 1.700mm gaan.

In totaal is met de productie-uitbreiding, die al in 2011 was aangekondigd, een bedrag van zowat 53 miljoen euro gemoeid.

Er komen evenwel geen nieuwe arbeidsplaatsen bij. Momenteel zijn er naar verluidt zowat 985 werknemers aan de slag in Duffel, op een groepstotaal van 7200.