• 20/03/2013

Innovatieve tegels voor toiletten

In het Verenigd Koninkrijk zijn speciale tegels ontwikkeld die geurende en antibacteriële stoffen bevatten. Een test is begonnen in de toiletten van Coventry University.

Trefwoorden: #antibacterieel, #geuren, #hygiënisch, #tegels, #tollet, #wc

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- In het Verenigd Koninkrijk zijn innovatieve vloertegels met een geur- en antibacterieel additief geproduceerd.

Ze kwamen tot stand door een samenwerking tussen Exilica, een spin-off van de Coventry University, en Barkley Plastics. De tegels moeten ervoor zorgen dat de toiletten in de toekomst altijd fris ruiken en hygiënisch zijn.

Intussen zijn testen bezig in de toiletten van Conventry University. De geur wordt omschreven als 'oranjebloesem, met warme, houtige, Oosterse toetsen'.

De technologie (die gebaseerd is op micropartikeltjes) zou ook toepasbaar zijn in tapijttegels en PVC-vloeren, en interessant kunnen blijken buiten WC's ook: bijvoorbeeld in garage, werkplaats of tuinhuisje.

Daniel Lynch, die Exilica oprichtte en eerder les toegepaste chemie gaf aan Coventry University: “Het proces dat we hebben ontworpen en gepatenteerd aan de universiteit heeft een zeer groot potentieel.”

“Denk bijvoorbeeld aan een auto-interieur dat altijd nieuw ruikt, of aan een plastic drinkfles die net dezelfde geur afgeeft als de drank die erin zit. Beeld je eens in dat je de geur in elke kamer van je huis kan bepalen met langdurig geurende verven of behang. Da's allemaal mogelijk.”


(KV) (foto Exilica)