• 27/03/2013

Stapelen en verplaatsen van containers kan efficiënter

Activiteiten terminals kunnen met minder vierkante meters

Trefwoorden: #containers, #terminals, #ultimate

Lees verder

research

( Foto: cover studie )

ENGINEERINGNET -- Haven- en terminalautoriteiten kunnen hun stapeloperaties verder optimaliseren, stelde dr. Amir Hossein Gharehgozli, Nederlandse Erasmus Universiteit Rotterdam, in 'Developing New Methods for Efficient Container Stacking Operations'.

De activiteiten kunnen efficiënter door het minimaliseren van het aantal herstapelingen en de benodigde tijd voor een taak, stelt Gharehgozli. Daardoor kan de terminal beter reageren op de vraag. Uiteindelijk zijn er dan ook minder vierkante meters nodig om de activiteiten uit te voeren.

Containerterminalbedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om hun efficiency te verbeteren door containers efficiënter te verplaatsen en stapelen. Daardoor kunnen haventerminals beter reageren en uiteindelijk ook binnen een kleinere ruimte opereren. In alle havens (waaronder ook de haven van Rotterdam, waar jaarlijks miljoenen containers worden verwerkt) is het containerterrein van bijzonder belang. Hier moeten alle containers gestapeld en vaak herstapeld worden voordat ze naar hun eindbestemming worden vervoerd.

Gharehgozli wil nu zijn theorieën in de praktijk brengen binnen het Ultimate-project, waar hij verder nauw zal samenwerken met andere universiteiten, diepzee- en achterland-terminals, binnenvaartbedrijven en softwarebedrijven.

Zo wil hij zijn voorgestelde methodes in terminalsoftware integreren om zo de stapeloperaties te helpen verbeteren.


(KV)

Klik hier voor de volledige studie.