• 08/04/2013
  • |     BB

Charmeoffensief van Belgische eHealth-bedrijven in Duitsland

‹Dit is Belgisch› Economische missie met Vlaamse ministers Kris Peeters en Jo Vandeurzen naar Berlijn moet Duitsers warm maken voor in België ontwikkelde medische eHealth-technologie.

Trefwoorden: #conhit, #ehealth, #kris peeters, #medical technology club, #vandeurzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Intersystems )

ENGINEERINGNET.BE - De Medical Technology Club van Agoria trekt met 20 Belgische bedrijven naar Berlijn, waar conhIT, één van de grootste eHealth-beurzen in Europa, plaats vindt. België is is dit jaar het officiële partnerland van de vakbeurs, goed voor 270 exposanten en naar verwachting ruim 5000 vakspecialisten.

Een economische missie met Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, moet het charmeoffensief kracht bijzetten. Kris Peeters trok eind 2012 nog naar een andere vakbeurs, Medica in Düsseldorf, maar de evenknie in Berlijn richt zich specifiek op één niche: eHealth.

De bedoeling is op de beurs in België ontwikkelde medische technologie te promoten bij mogelijke Duitse partners. Duitsland is geen vrijblijvende keuze: het land is de thuisbasis van enkele van de grootste ziekenzorggroepen ter wereld en dus een mogelijke belangrijke afzetmarkt voor medische technologie.

De Duitse ehealth-industrie bijvoorbeeld is op zijn eentje goed voor ongeveer 30% van de Europese markt, en kent een snelle groei (momenteel goed voor een marktwaarde van zowat 6,5 miljard euro).

Ook tijdens de missie ligt de klemtoon op eHealth. Er bestaat reeds heel wat know-how op dit vlak in ons land, aldus de technologiefederatie, 'de Belgische technologiebedrijven staan vooral bekend om hun medische software en informatisering'. In concreto gaat het om onder meer de bedrijven Aexis Medical, Docbyte, Essensium, MIMS, Namahn en Niko. In totaal zijn 13 Vlaamse, 4 Waalse en 3 Brusselse bedrijven van de partij.


ACHTERGROND
De medische sector blijft, ook in tijden van crisis, zondermeer één van de paradepaardjes van de Vlaamse economie. Dit werkbezoek van minister-president Peeters en minister Vandeurzen sluit uitstekend aan bij een vlaggenschip van het Vlaams beleid en Vlaanderen in Actie, “Flanders’ Care”. Flanders’ Care streeft naar innovatie in de zorg en zorgeconomie, en wil door innovatie het aanbod van kwaliteitsvolle zorg verbeteren en verantwoord (internationaal) ondernemerschap in de zorgeconomie stimuleren.