• 09/04/2013
  • |     BB

Altran haalt via overname AirCaD Europese DOA-goedkeuring binnen

Altran kondigt de overname aan van AirCaD, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de inrichting van privévliegtuigen. Dat levert Altran meteen de Europese DOA-goedkeuring op.

Trefwoorden: #altran, #Design Organisation Approval, #doa, #philippe salle

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bombardier )

ENGINEERINGNET - Altran, een consultancybedrijf actief in engineering, neemt de inrichter van vliegtuigcabines AirCaD over. Dat meldt het 20.000 werknemers tellende bedrijf in een persbericht.

De overname heeft te maken met de Europese DOA-goedkeuring voor ontwerpen (Design Organisation Approval) die AirCaD wél op zak had en Altran zelf niet. Die goedkeuring behelst de certificering van projecten voor de aanpassing van vliegtuigen: onderzoek en ontwerp van de mechanische en elektrische systemen, structuurberekening, documentatie rond onderhoud en certificering.

Via de overname wordt Altran meteen handtekengerechtigd en mag het de toelatingen voor de inverkeerstelling van vliegtuigen na onderhoud ondertekenen.

Dat past bijvoorbeeld in en is noodzakelijk voor het 'The Wings Valley'-project in Dubai, het grootste onderhoudscentrum voor helikopters en zakenvliegtuigen ter wereld, dat momenteel in voorbereiding is. Maar het bedrijf stelt zelf activiteiten te gaan ontplooien 'in alle zones met een sterke internationale groei, waaronder het Midden-Oosten en Azië'.

"De expertise en de omvang van AirCaD maken er een geprivilegieerde partner van voor de grote onderhoudscentra en de productieateliers”, aldus Philippe Salle, algemeen voorzitter-directeur van Altran. AirCaD bestaat uit een team van 60 specialisten, is gebaseerd in Frankrijk en Zwitserland en heeft bijna 180 projecten op zijn actief om van vliegtuigen 'vliegende paleizen' te maken.