• 17/04/2013
  • |     BB

Vlaanderen beloont Amerikaanse FRX Polymers met ‹Investment of Year Award›

Prijs ‹Foreign Investment Trophy 2013› gaat naar chemiebedrijf FRX Polymers, een Amerikaans producent van polymeren, die een nieuwe fabriek bouwt op de Antwerpse site van Bayer.

Trefwoorden: #Black & Decker, #Dentressangle, #fit, #frx, #frx polymers, #JBF Rak, #kris peeters, #Stanley

Lees verder

Nieuws

( Foto: FRX Polymers )

ENGINEERINGNET.BE – De overigens gloednieuwe prijs van Flanders Investment & Trade wordt uitgereikt aan buitenlandse bedrijven die in Vlaanderen investeren, of zoals Vlaams minister-president Peeters het stelde: 'die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken'.

In dat plaatje past FRX perfect: het chemiebedrijf, dat vlamvertragende polymeren op basis van fosfor produceert, is volop een nieuwe fabriek aan het bouwen op het terrein van Bayer in de Antwerpse haven.

De fabriek moet tegen het einde van 2013 volledig operationeel zijn, is in de huidige constructiefase - de bouw zelf - al goed voor 200 jobs, en al bij de opstart 35 voltijdse jobs opleveren. En op termijn zal niet alleen de productiecapaciteit worden opgedreven, maar 'zullen ook de inspanningen inzake onderzoek en ontwikkeling ernstig worden geïntensifieerd'.

Er waren vier genomineerden voor de award: het Amerikaanse Stanley Black & Decker (handgereedschap, veiligheidstoepassingen), FRX Polymers (vlamvertragende polymeren), het Indiase JBF Rak (PET-granulaten voor drankenindustrie) en het Franse Norbert Dentressangle (logistiek).


ACHTERGROND
Voor het toewijzen van de prijs beoordeelt een vakjury dossiers van buitenlandse bedrijven die in de afgelopen 3 jaar via hun investeringsproject blijk gaven van een belangrijke toegevoegde waarde voor de Vlaamse economie. Na deliberatie door de vakjury, die de ene helft van de punten toekent, mogen 4 genomineerden tijdens de uitreiking hun dossier verder toelichten. Het publiek kan vervolgens stemmen voor het favoriete investeringsproject.