• 15/05/2013
  • |     BB

WDP maakt plannen groot logistiek platform in Gentse haven bekend

Vastgoedspecialist WDP gaat in Haven van Gent logistiek platform van 180.000m² bouwen. Dat zal meteen het grootste in Vlaanderen worden. ‹Een benchmark voor toekomstige projecten›, aldus WDP

Trefwoorden: #logistiek, #vastgoed, #wdp, #WDPort of Ghen

Lees verder

Nieuws

( Foto: WDP )

ENGINEERINGNET.BE – Vandaag gaf Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits de aftrap van een ambitieus logistiek project: de ontwikkeling van een gigantisch Europees distributieplatform in de Gentse haven.

Het project – 'WDPort of Ghent' – van logistieke vastgoedspeler WDP kan behalve op zijn ligging, ook bogen op uitzonderlijke multimodale troeven – 'uniek in Vlaanderen' aldus WDP – dankzij combinatie van zee- en binnenvaart, spoorlijnen, containerterminal en vervoer via de weg.

WDP voorziet naar verluidt een gefaseerde ontwikkeling tot circa 180.000m² op een terrein van 30 hectare vanaf midden 2014 , 'in functie van de voorverhuringen'.

CEO Joost Uwents: “We overdrijven niet wanneer we stellen dat dit project de benchmark zal vormen voor logistieke projecten in de toekomst.”

Via 'WDPort of Ghent' maakt Havenbedrijf Gent alvast een stuk van zijn ambitie waar om het Kluizendok om te vormen tot een multimodaal logistiek platform en Europese distributiecentra aan te trekken.

Het Kluizendok en het aanpalende 400 ha grote bedrijventerrein zijn intussen uitgerust om er activiteiten in de logistieke en distributiesector te huisvesten.


ACHTERGROND
Vastgoedbevak WDP ontwikkelt en investeert in semi-industrieel en logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ongeveer 2,0 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ongeveer 100 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Frankrijk, Nederland en Roemenië.